Печеня з свинячих реберець в духовці

Апетитні свинячі реберця до вашого столу!

Інгредієнти

Цибуля – 1 шт.
Часник – 10 шт.
Свинячі реберця – 1 кг
Прованські трави – 1 ч. л.
Ягоди ялівцю – 8 шт.
Лимон – 1/2 шт.
Чебрець – 6 шт.
Соєвий соус – 3 ст. л.
Сіль – 1 ч. л.
Суміш перців – 1 ч. л.
Гостра приправа до сала – 1,5 ч. л.

Як приготувати Печеню з свинячих реберець в духовці

Пряні ребра в гострому маринаді стануть хорошим доповненням до будь-якого гарніру, а також відмінним компонентом до жаркого в горщиках. Готувати ребра коштує не менше півтори години, а маринувати не менше 12 годин. Дотримуючись цих рекомендацій, у вас вийде дуже смачне, ароматне і пряна страва!

Покроковий рецепт

Підготувати всі інгредієнти для смаження м’яса. Очистити часник, цибулю, добре вимити цибулю і лимон.

Розділити ребра на окремі кісточки.

Натерти ребра сіллю і гострою приправою для засолювання сала.

У глибокій ємності змішати роздавлені ягоди ялівцю, нашатковану цибулю, нарізану половинку лимона, подрібнені гілочки чебрецю і суміш перців. Розмішати і дати трохи постояти.

Виконати в ребрах глибокі надрізи і нашпигувати їх половинками часникових зубчиків.

Залити суміш у ємності соєвим соусом.

Опустити в маринад ребра, гарненько їх натерти сумішшю спецій і залишити маринуватися. Найкраще робити таку заготовку на ніч.

Далі, такі ребра приготувати будь-яким способом, який вам до смаку. Можна ребра протомитися близько двох годин в глибокій сковороді, приготувати на грилі або запекти. У мене вийшло печеня у великому глиняному горщику. Низ горщика я заклала картоплею з цибулею, потім виклала ребра і залила все маринадом з-під ребер. Запікала печеня в духовці близько півтори години.

Дивіться також:  Рагу з спаржевої квасолею, баклажанами і свининою

Подавати таку страву потрібно гарячим, комбінуючи з різними соусами. Приємного апетиту!