Мясні биточки з рисом

Мясні биточки з рисом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

М’ясними биточками називаються дуже соковиті котлети з домашнього фаршу або рубаного м’яса, які можна дуже швидко приготувати на плиті або в духовці.

Інгредієнти

довгозерний рис – 150 гр
рубане змішане м’ясо – 400 гр
гілочки свіжої петрушки – чотири штуки
ароматна оливкова олія для обсмажування – за смаком
великий салатний цибуля – одна штука
пшеничні сухарі мелені – шість ст. ложок
тонкомолота сіль морська – за смаком
сирі жовтки яєчні – дві штуки
мелений гострий червоний і чорний перець – за смаком
очищені часникові великі часточки – дві штуки
яйце куряче – 1 невелика
панірувальні сухарі – жменя

Як приготувати М’ясні биточки з рисом

Подають м’ясні биточки традиційно з томатним соусом або якими-небудь підливами.

Покроковий рецепт

До готовності в підсоленій воді відварити добре промитий довгозерний рис, а поки він готується, можна дрібніші порубати свіжу зелень, а також часникові зубці і очищену цибулину.

У миску з рубаним м’ясом перекласти подрібнену зелень і овочі, а також відварений теплий рис.

Додати трохи солі, збиті яєчні жовтки і мелений перець.

Крім того, в миску потрібно також додати мелені сухарі, далі зволоженими руками перемішати отриману масу. Сформувати з неї кульки середнього розміру, злегка сплющити їх.

Вмочити м’ясні биточки у збитому яєчку і обваляти в панірувальних сухарях.

У сковороді розжарити оливкова чи будь-яке інше рослинне масло, потім викласти в нього м’ясні биточки і обсмажувати з усіх боків до рум’яного кольору.

Як тільки м’ясні биточки будуть готові, перекласти їх на блюдо і подавати в гарячому вигляді з кетчупом, соєвим соусом або поливкою.