Мясний пиріг

Мясний пиріг – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Цей рецепт підкорить вас і вашу родину своєю простотою і приємним смаком. М’ясний пиріг виходить ароматним, ситним і недорогим.

Інгредієнти

борошно – 4-5 склянок залежно від сорту борошна
кефір – 1 склянка середньої жирності
яйця – 4 шт. 1 яйце для змащування пирога
маргарин – 300 гр.
сіль – 1 ч. л. в тісто
сода – 1 ч. л. в тісто
фарш яловичий – 1 кг
цибуля ріпчаста – 2 великі цибулини
зелень – 1 пучок
спеції для фаршу – за смаком

Як приготувати М’ясний пиріг

М’ясний пиріг-чудове смачне і ситне блюдо, яке підійде як на кожен день, так і до святкового столу. Воно приємно здивує вас і ваших гостей своєю простотою приготування і вишуканим смаком. Вам знадобиться нехитрий набір інгредієнтів і трохи кулінарних здібностей, що б отримати відмінний результат і похвалу оточуючих. Отже, все що нам знадобиться для приготування м’ясного пирога це: борошно, яйця, кефір, маргарин, спеції і, звичайно ж, найголовніше – яловичий фарш для ароматної начинки. Якщо ви запаслися всім необхідним, тоді починаємо.

Покроковий рецепт

Готуємо всі інгредієнти і замішуємо густе, але м’яке тісто. (Маргарин попередньо нагріти до кімнатної температури). Ділимо його на дві частини і відправляємо в холодильник.

Готуємо начинку. У яловичий фарш додаємо дрібно посічені цибулини, зелень, спеції за смаком і відправляємо на сковороду. Тушкуємо приблизно 20 хвилин і охолодити.

Дістаємо тісто з холодильника,тонко розкочуємо качалкою один шматок і кладемо у форму (у мене форма 16*12 см). Розкачуємо другий шматок такого ж розміру і накриваємо пиріг зверху, краї щільно затискаємо краю.

Зверху проколюємо пиріг виделкою, можна зробити візерунки. Змащуємо пиріг збитим яйцем і відправляємо в духовку на 30-40 хв при температурі 180 гр.

Наш смачний ароматний пиріг готовий.