Цей рецепт підкорить вас і вашу родину своєю простотою і приємним смаком. М’ясний пиріг виходить ароматним, ситним і недорогим.
Інгредієнти
борошно – 4-5 склянок залежно від сорту борошна | |
кефір – 1 склянка середньої жирності | |
яйця – 4 шт. 1 яйце для змащування пирога | |
маргарин – 300 гр. | |
сіль – 1 ч. л. в тісто | |
сода – 1 ч. л. в тісто | |
фарш яловичий – 1 кг | |
цибуля ріпчаста – 2 великі цибулини | |
зелень – 1 пучок | |
спеції для фаршу – за смаком |
М’ясний пиріг-чудове смачне і ситне блюдо, яке підійде як на кожен день, так і до святкового столу. Воно приємно здивує вас і ваших гостей своєю простотою приготування і вишуканим смаком. Вам знадобиться нехитрий набір інгредієнтів і трохи кулінарних здібностей, що б отримати відмінний результат і похвалу оточуючих. Отже, все що нам знадобиться для приготування м’ясного пирога це: борошно, яйця, кефір, маргарин, спеції і, звичайно ж, найголовніше – яловичий фарш для ароматної начинки. Якщо ви запаслися всім необхідним, тоді починаємо.
Покроковий рецепт
Готуємо всі інгредієнти і замішуємо густе, але м’яке тісто. (Маргарин попередньо нагріти до кімнатної температури). Ділимо його на дві частини і відправляємо в холодильник.
Готуємо начинку. У яловичий фарш додаємо дрібно посічені цибулини, зелень, спеції за смаком і відправляємо на сковороду. Тушкуємо приблизно 20 хвилин і охолодити.
Дістаємо тісто з холодильника,тонко розкочуємо качалкою один шматок і кладемо у форму (у мене форма 16*12 см). Розкачуємо другий шматок такого ж розміру і накриваємо пиріг зверху, краї щільно затискаємо краю.
Зверху проколюємо пиріг виделкою, можна зробити візерунки. Змащуємо пиріг збитим яйцем і відправляємо в духовку на 30-40 хв при температурі 180 гр.
Наш смачний ароматний пиріг готовий.