Відмінний варіант як для сімейного, так і святкового вечері.
Інгредієнти
Молоко – 100мл тепле | |
Дріжджі – 2ч.л | |
Сіль – 1 год.л | |
Цукор – 0.5 ч. л | |
Яйце – 1шт | |
Масло вершкове – 50гр розтопити | |
Цибуля – 1-2шт порізати | |
Морква – 1-2шт потерти | |
М’ясний фарш – 300гр | |
Часник – 1-2 зубчики часнику видавити через прес | |
Яйце – 1шт для змащування | |
Кунжут – 20-30гр Для посипання | |
Борошно – 380-400грн просіяти |
Дуже смачний з фаршем та сиром, ефектно виглядає!
Покроковий рецепт
Готуємо тісто. У теплому молоці розчиняємо дріжджі і залишаємо на 15 хвилин. Потім додаємо сіль, цукор, яйце і перемішуємо, додаємо розтоплене вершкове масло, перемішуємо, потім просіяне борошно і замішуємо тісто. Залишаємо його прикривши рушником на 1-1,5 години.
Приготування начинки. Цибулю порізати і обсмажити, додати потерту моркву, обсмажити і додати фарш. Все довести дот готовності, посолити, перець. Додати пару зубчиків часнику видушених через прес.
У нас все готово, приступаємо до формування. Тісто розділити на дві частини. На пергаментним папері розкачати одну половинку. Визначити центр, я роблю це тарілкою наприклад і на середину викласти приготовану начинку. Навколо тертий сир. Краї защипати і сново точно також визначити центр. Від центру краю порізати на смужки шириною 3-4см. і загорнути пелюстки (потрібно загортати в одну сторону). Змастити все добре яйцем і посипати центр кунжутом. Готувати при t180 25-30хв.
Фото готового пиріг. Сподіваюся Вам сподобатися виходить дуже ситне і красиве блюдо. Приємного апетиту!