На святковому столі найчастіше зустрічаються такі салати як олів’є, мімоза або оселедець під шубою, але здивувати гостей легко, достатньо всього лише приготувати просте блюдо з м’яса і огірків.
Інгредієнти
М’ясо варене – 250 грам | |
Лавровий лист – 2 листочка | |
Перець горошок – кілька | |
Огірочок – 3-4 штучки | |
Консервовані шампіньйони – 1 банка | |
Яйця – 3 штуки | |
Майонез – 100 грам | |
Зелень по сезону – кілька гілочок |
На середньостатистичному святковому столі найчастіше зустрічаються такі салати як олів’є, мімоза або оселедець під шубою, але здивувати гостей легко, достатньо всього лише приготувати проста страва з вареного мяса та огірків. До речі, для пікантності можна додати і один солоний огірочок.
Покроковий рецепт
Першим ділом потрібно відварити м’ясо (це може бути яловичина або курка). Додати в каструлю перець горошком і лавровий лист для аромату. Остудити його.
Поки вариться мяско, огірочки подрібнюються шматочками у формі квадратиків.
Курячі яйця відварюють, охолоджують, чистяться і, по можливості, нарізати кубиками.
Печериці ріжуться навпіл і довільно шинкують.
Тепер нарізають квадратиками відварне м’ясо.
Зелень дрібненько посікти. Тепер всі складові змішуються і заправляються майонезом. Приємного апетиту.