Мясо в горщику з картоплею та квасолею

Мясо в горщику з картоплею та квасолею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Примітно, що м’ясо і овочами можна покидати в горщики і відправити запікатися в духовку. Залишається вільний час для домашніх справ.

Інгредієнти

Яловичина – 400 г
Картопля – 4 – 6 шт.
Квасоля стручкова – 200 г
Ріпчаста цибуля – 1 шт.
Помідори – 1 шт.
Рослинна олія – 2 ст. л.
Вершкове масло – 4 ст. л.
Сіль – за смаком
Мелений чорний перець – за смаком

Як приготувати М’ясо в горщику з картоплею та квасолею

У горщиках можна приготувати все що завгодно, крім смажених страв. У них смачно виходить страви з м’яса, з риби, супи, щі, тушковані овочі та інше. За допомогою горщиків можна експериментувати над стравами, виходить завжди все по-різному і завжди смачно, а головне корисно! Горщик не вимагає додаткового прикраси, так як це і так завжди красиво. Виходить неповторний смак, чудовий зовнішній вигляд і казковий аромат.

Мені дуже подобається готувати в горщиках, тому що кожна страва є порційним. Його можна зробити на будь-який смак. Комусь не додавати цибулю, кому-то сир або гриби. Нікого не ображаючи можна всім догодити. Сьогодні мій рецепт яловичина з картоплею та квасолею.

Покроковий рецепт

Цибулю почистити, порізати. М’ясо промити, порізати на шматки середнього розміру.

Почистити і нарізати кубиками картоплю. Нарізати помідор кубиками. Квасолю розморозити.

На розпеченій сковорідці з невеликою кількістю рослинної олії обсмажити цибулю.
Після того, як цибуля стане прозорим кинути туди шматочки м’яса.
Смажити його 30 хвилин, іноді підливаючи води.

Беремо горщик. Закидаємо туди приготоване м’ясо з бульйоном.

Зверху заздалегідь нарізані кубики картоплі. Трохи солимо.

Присипаємо все це квасолею.

І трохи помідорами. Так як у нас яловичина, додати трохи вершкового масла. Присипати сумішшю перців.

Горщики закрити кришками і поставити в розігріту духовку. Гасити близько 30-40 хвилин пр температурі 180 градусів. Приємного апетиту!