Примітно, що м’ясо і овочами можна покидати в горщики і відправити запікатися в духовку. Залишається вільний час для домашніх справ.
Інгредієнти
Яловичина – 400 г | |
Картопля – 4 – 6 шт. | |
Квасоля стручкова – 200 г | |
Ріпчаста цибуля – 1 шт. | |
Помідори – 1 шт. | |
Рослинна олія – 2 ст. л. | |
Вершкове масло – 4 ст. л. | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком |
У горщиках можна приготувати все що завгодно, крім смажених страв. У них смачно виходить страви з м’яса, з риби, супи, щі, тушковані овочі та інше. За допомогою горщиків можна експериментувати над стравами, виходить завжди все по-різному і завжди смачно, а головне корисно! Горщик не вимагає додаткового прикраси, так як це і так завжди красиво. Виходить неповторний смак, чудовий зовнішній вигляд і казковий аромат.
Мені дуже подобається готувати в горщиках, тому що кожна страва є порційним. Його можна зробити на будь-який смак. Комусь не додавати цибулю, кому-то сир або гриби. Нікого не ображаючи можна всім догодити. Сьогодні мій рецепт яловичина з картоплею та квасолею.
Покроковий рецепт
Цибулю почистити, порізати. М’ясо промити, порізати на шматки середнього розміру.
Почистити і нарізати кубиками картоплю. Нарізати помідор кубиками. Квасолю розморозити.
На розпеченій сковорідці з невеликою кількістю рослинної олії обсмажити цибулю.
Після того, як цибуля стане прозорим кинути туди шматочки м’яса.
Смажити його 30 хвилин, іноді підливаючи води.
Беремо горщик. Закидаємо туди приготоване м’ясо з бульйоном.
Зверху заздалегідь нарізані кубики картоплі. Трохи солимо.
Присипаємо все це квасолею.
І трохи помідорами. Так як у нас яловичина, додати трохи вершкового масла. Присипати сумішшю перців.
Горщики закрити кришками і поставити в розігріту духовку. Гасити близько 30-40 хвилин пр температурі 180 градусів. Приємного апетиту!