Рецепт м’ятного морозива з натуральних компонентів без додавання сиропів.
Інгредієнти
Вершки – 500 мл | |
М’ята – від 100 гр Смак морозива сильно залежить від м’яти, тому якщо не зрозуміло її якість, м’яти краще взяти побільше. | |
Цукор – 140 гр | |
Молоко – 250 мл | |
Яйця (жовтки) – 5 шт |
Морозиво – улюблених десерт майже всіх дітей та багатьох дорослих. Оригінальний рецепт вишуканого морозива з яскраво-вираженим м’ятним смаком обов’язково доведеться багатьом до смаку.
Покроковий рецепт
У каструлі з товстим дном змішуємо молоко, вершки, цукор. Ставимо на плиту варитися при невеликій температурі.
Моєму м’яту, кладемо її в каструлю. Як тільки з’являються перші ознаки кипіння, вимикаємо плиту і залишаємо суміш на годину, що б м’ята віддала «смак і аромат».
Витягуємо з каструлі м’яту. Ставимо суміш знову варитися при невеликій температурі. Додаємо в каструлю жовтки і добре все перемішуємо. Як тільки суміш починаємо трохи густіти, вимикаємо плиту. Залишаємо майбутнє морозиво охолоджуватися до кімнатної температури.
Поміщаємо суміш в спеціальну мороженицю і вимішуємо до замерзання. Якщо спеціального пристрою немає, то відправляємо суміш в морозилку і дістаємо кожні півгодини і перемішуємо. Перемішувати треба до тих пір, поки суміш не застигне остаточно.