Нуга на меді по цьому рецепту виходить у всіх, адже рецепт зовсім не складний. У рецепті можна використовувати як звичайний арахіс, так і горіхове асорті, з другим вийде ще смачніше.
Інгредієнти
зацукрований мед – 180 гр | |
вода – 30 мл | |
цукровий пісок – 400 гр | |
яєчні білки – 2 шт | |
горіхи – 300 гр | |
рослинне масло – 1 ч. л. |
Багато хто без розуму від нуги, адже вона така ніжна, тянучая і в міру солодка. А головне, з горіхами! Звичайно, купити нугу в магазині не складе труднощів, але якщо хоч раз приготувати її вдома, то на магазинну не захочеться навіть дивитися!
Покроковий рецепт
У каструлю з товстим дном викласти мед, цукор і влити туди воду. Сироп вариться на великому вогні до 170 градусів. Якщо немає термометра, то приготування сиропу займає приблизно 8 хвилин. Помішувати сироп не обов’язково, він не прикипить.
Поки вариться сироп, білки збиваються до стійких піків.
Потім, готовий сироп вливається тонкою цівкою по стінці до білків. Важливо не переставати збивати яєчну масу і не влити занадто багато сиропу, інакше білки можуть згорнутися з-за великої різниці температур.
В отриману масу викладають горіхи, і все знову перемішується до однорідності. Важливо робити це швидко, так як маса почне застигати дуже скоро.
Форму змастити олією і викласти нугу, рівномірно розподіливши її по всій формі. Прибрати нугу в морозильну камеру на 2 години, потім дістати і нарізати на порційні квадрати.
Приємного апетиту!