Ніжна, ароматна картопля на святковий стіл

Ніжна, ароматна картопля на святковий стіл – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.


Святковий стіл – різновид різних страв: салати, холодець, м’ясні, рибні та овочеві нарізки і багато іншого. Але будь-яке застілля не буде повним, якщо на столі відсутня картоплю. Існує безліч різних рецептів приготування картоплі. Сьогодні ми з вами приготуємо разом хрусткий і ароматний картоплю до свята.
Беремо вісім середніх бульб картоплі (намагаємося вибрати довгастої форми). Миємо, чистимо і висушуємо паперовим рушником. Спочатку зрізаємо один торець картоплі так, щоб його можна було поставити.


Далі картопля режим так, щоб вийшли як пелюстки, не дорізуючи до краю, щоб картопля не розсипався.

Окремо в піалі змішуємо оливкова олія, сіль, перець, спеції за списком або ваші улюблені приправи.

Форму для запікання обов’язково змащуємо рослинним маслом. Виставляємо всі бульби і добре промазуємо приготованим маслом зі спеціями. Намагаємося, щоб масло потрапило між пелюстками картоплі і в процесі приготування вони могли розкритися.
Ставимо форму з картоплею в розігріту духовку до 200 гр на 50 – 60 хвилин.

На тертці трьом сир пармезан або будь-який інший твердий сир. Дістаємо картоплю з духовки і покриваємо сиром, намагаємося потрапити між пелюстками. Ставимо в духовку ще на 7-10 хвилин. Готову картоплю присипаємо зеленню.

Рекомендую приготувати картоплю за моїм рецептом.
Приємного апетиту!