Ароматна, ніжна і смачна запіканка з вівсянки з бананами і ряжанкою – це відмінна запіканка, яка дуже просто готується і швидко з’їдається.
Інгредієнти
Молоко (смачніше топлене) – 1 літр | |
Закваска (ряжанка) – 1 шт. | |
Банан – 300 г | |
Пластівці вівсяні – 70 г | |
Мед – 30 мл | |
Яйце куряче – 2 шт | |
Крохмаль – 1 ст. ложка | |
Цукрова пудра – за своїм смаком | |
Згущене молоко варене – для змащення запіканки | |
Горіхи – жменя рубаних |
Ніжна запіканка готується просто і швидко. Під силу навіть початківцю кулінару. Ось деякі рекомендації при приготуванні:
Молоко використовувати кімнатної температури.
Духовку попередньо розігріти до 180 градусів.
Випікати запіканку на середній висоті.
Форму змащувати маслом.
Покроковий рецепт
70 г вівсяних пластівців змішати, залити 30 мл бджолиного меду (сиропу) і перемішати до однорідності.
Половину вівсяної маси викласти в силіконову форму для запікання і розрівняти.
300 г бананів нарізати кружальцями (товщиною 10-15 мм) і рівномірно викласти на вівсяну масу.
300 мл ряжанки (бажано домашній) змішати з 2 сирими яйцями, 20 г крохмалю і цукровою пудрою за смаком. Цю масу викласти у форму, розрівняти, накрити другою половиною вівсяної маси і знову розрівняти.
Сформований банановий десерт відправити в духовку і запікати приблизно 45 хвилин при 180 градусах.
Після запечений десерт остудити і відправити на ніч у холодильник. А з ранку вийняти його з форми, змастити згущеним молоком і присипати горіхами. Подавати до столу зі сметаною або йогуртом.