Ніжні деруни на кефірі

Ніжні деруни на кефірі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Першим ділом займемося бульбами. Відбираємо незіпсовані, промиваємо їх, очищаємо зручним способом. Картоплю потрібно подрібнити для дерунів. Скористатися краще великою теркою. Підійде і м’ясорубка, і кухонний комбайн.

У картопляну масу вливаємо належну кількість кефіру.

Слідом розбиваємо до інгредієнтів в мисці одне куряче яйце.

Інгредієнти, що знаходяться в мисці, тепер слід гарненько перемішати.

В отриману картопляну основу підсипаємо заявлену норму пшеничного борошна (кількість може збільшитися, залежить від консистенції тесту). Посипаємо трохи солі. Ще раз оптимально вимішуємо інгредієнти до отримання однорідної картопляного тіста.

Добре підігріваємо на сковороді рослинне масло. На середньому вогні смажимо ніжні картопляні деруни з двох сторін до утворення рум’яної скоринки.

Подавати наші деруни можна як самостійне блюдо або запропонувати їх до столу разом зі сметаною. Приємного всім перекусу!