Курячі шлуночки в соусі виходять ніжними, пікантними, ароматними і в міру гострими …
Інгредієнти
Курячі шлуночки – 0,5 кг | |
Борошно – 2 ст. ложки без гірки | |
Рослинне масло – для смаження | |
Томатна паста/томатний морс – 2 ст. ложки у мене домашній морс | |
Цибуля – 2 великі | |
Сіль/перець – за смаком | |
Спеції – за смаком | |
Сода – 0,25 чайної ложки без верху | |
Вода – 300 мл |
На Хрещення були в горах і там спробували нове м’ясне блюдо, чоловік оцінив відразу, я навіть не впізнала за соусом курячі шлуночки. Не встигли повернутися додому, а наш тато почав експериментувати і підбирати рецепт, щоб отримати той самий ніжний смак, що ми пробували тоді…
І, вуаля, у нас це вийшло!
Напевно, фішка все-таки в соді…
Ми готові ділитися рецептом)
Покроковий рецепт
Так як курячі шлуночки раніше не готувала, довелося поворожити над ними.
Замочила їх у воді з сіллю на 20 хвилин, промила і почистила.
Розігріваємо сковороду, і викладаємо шлуночки, попередньо обвалявши їх у борошні й обсмажуємо до золотавої скоринки.
Поки на одній сковороді смажаться шлуночки, ми 2 цибулини нарізаємо квадратиками.
Підсмажуємо цибулю до золотистого кольору.
Перекладаємо шлуночки в сковороду до цибулі додаємо 0,25 чайної ложки соди і 3 ст. ложки води і перемішуємо.
Тушкуємо на середньому вогні до тих пір, поки не піде піна.
Як перестане пінитися, кладемо спеції, сіль, додаємо 300 мл води і тушкуємо на середньому вогні майже годину, постійно помішуючи.
Перед подачею додаємо в сковороду томатну пасту (у мене домашній морс), протушиваем ще 2-3 хвилини.
Нарізаємо собі салат, чоловікам ще й макарошки і уплітаємо ту!
Ніжно, смачно, ароматно!
А головне, очікування того варте!
Це приголомшливо!