Ніжні сирні сирники, на сковороді

Ніжні сирні сирники, на сковороді – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Запропонований рецепт сирників підходить як на сніданок, так і в якості десерту. Основа рецепту сир, який зберігає в собі користь і для дітей, і для дорослих.

Інгредієнти

Сир – 370 грам (350 грам для тіста і 20 для присипки) Жирність сиру не має значення, але важливо, щоб він був досить сухим.
Яйце – 1 штука (50 грам)
Цукор – 2 столові ложки (50 грам) Кількість цукру не принципово, ви можете регулювати його за власним розсудом.
Манна крупа – 1,5 столової ложки (38 грам)
Борошно пшеничне – 1 столова ложка (25 грамів)
Ванілін або ванільний цукор – 0,5 чайної ложки (4 грами)
Рослинна олія – 2 столові ложки (35 грам) Для смаження.
Вершкове масло – 10 грам Для смаження.

Як приготувати Ніжні сирні сирники, на сковороді

Сніданок – мій улюблений прийом їжі. Саме вранці нам необхідно смачне і корисне блюдо, щоб зарядитися енергією і гарним настроєм на весь день. І як на мене, немає нічого краще на сніданок, ніж ніжні і смачні сирники. Рецепт досить простий, часу на приготування йде не так багато, так що можна сміливо готувати їх вранці перед походом в школу або на роботу. Інгредієнти найпростіші, які не важко знайти в будь-якому продуктовому магазині.

Покроковий рецепт

Для початку необхідно об’єднати сухі інгредієнти в окремій ємності. Це борошно, манна крупа, цукор і ванілін.

Потім висипаємо суху суміш в сир і додаємо яйце.

Заважаємо все до однорідності. Щоб сирники вийшли ще більш ніжними і однорідними, можна скористатися блендером, якщо хочете, щоб сир більше відчувався і залишався крупинками, можна розім’яти виделкою або товкачиком.

Далі мій улюблений етап – формування сирників. Для цього висипаємо на стіл борошно і в середину кладемо тісто.

Посипаємо тісто з усіх боків борошном (але не вимішуємо!) і формуємо ось таку ковбаску. Важливо, щоб мука була тільки зовні, а всередині тісто залишалося злегка рідкуватим.

Тепер беремо товстий ніж і нарізаємо її на шматочки таких розмірів, якого будуть ваші майбутні сирники. Ті сторони, на яких немає борошна, присипаємо і з допомогою ножа крутящими рухами формуємо круглий рівний сирник, а в кінці похлопываем ножем зверху, злегка приминаючи його.

На сковороду потрібно вилити і розподілити по всій поверхні рослинне масло і дочекатися, коли вона нагріється. Після того, як це сталося, кидаємо ще шматочок вершкового масла і після того, як воно повністю розтопиться, акуратно викладаємо тісто і накриваємо кришкою. Смажити їх необхідно на слабкому вогні 5 хвилин з кожної сторони, але так як умови у всіх різні, раджу стежити, щоб сирники не підгоріли.

Після того, як вони просмажаться з двох сторін, викладаємо їх на серветку або папір для випічки, щоб зайве масло не залишилося на сирники. Подавати їх можна, прикрасивши фруктами, полив розтопленим шоколадом, згущеним молоком або ж просто зі сметаною, тут все залежить від ваших власних уподобань.