Ніжні сирні сирники, на сковороді

Ніжні сирні сирники, на сковороді – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для початку необхідно об’єднати сухі інгредієнти в окремій ємності. Це борошно, манна крупа, цукор і ванілін.

Потім висипаємо суху суміш в сир і додаємо яйце.

Заважаємо все до однорідності. Щоб сирники вийшли ще більш ніжними і однорідними, можна скористатися блендером, якщо хочете, щоб сир більше відчувався і залишався крупинками, можна розім’яти виделкою або товкачиком.

Далі мій улюблений етап – формування сирників. Для цього висипаємо на стіл борошно і в середину кладемо тісто.

Посипаємо тісто з усіх боків борошном (але не вимішуємо!) і формуємо ось таку ковбаску. Важливо, щоб мука була тільки зовні, а всередині тісто залишалося злегка рідкуватим.

Тепер беремо товстий ніж і нарізаємо її на шматочки таких розмірів, якого будуть ваші майбутні сирники. Ті сторони, на яких немає борошна, присипаємо і з допомогою ножа крутящими рухами формуємо круглий рівний сирник, а в кінці похлопываем ножем зверху, злегка приминаючи його.

На сковороду потрібно вилити і розподілити по всій поверхні рослинне масло і дочекатися, коли вона нагріється. Після того, як це сталося, кидаємо ще шматочок вершкового масла і після того, як воно повністю розтопиться, акуратно викладаємо тісто і накриваємо кришкою. Смажити їх необхідно на слабкому вогні 5 хвилин з кожної сторони, але так як умови у всіх різні, раджу стежити, щоб сирники не підгоріли.

Після того, як вони просмажаться з двох сторін, викладаємо їх на серветку або папір для випічки, щоб зайве масло не залишилося на сирники. Подавати їх можна, прикрасивши фруктами, полив розтопленим шоколадом, згущеним молоком або ж просто зі сметаною, тут все залежить від ваших власних уподобань.