Їх пристрасними шанувальниками були Шопен, Штраус, Гете, Нобель і Фрейд, вони ніжні та ароматні, вони можуть бути солодкими і пікантними, здобними і тануть. Це вафлі, і це все про них.
Інгредієнти
Молоко – 500 грам | |
Масло вершкове – 100 грам | |
Цукровий пісок – 150 грам | |
Борошно вищий сорт – 350 грам | |
Яйця курячі – 2 штуки |
У світі існує величезна кількість рецептів цього смачного десерту. Віденські, бельгійські, хрусткі і м’які, скручені у трубочку або класичні круглі, з наповнювачем або просто политі згущеним молоком – перераховувати можна до нескінченності, об’єднує їх всіх одне, будь-які вафлі будуть з’їдені за пару хвилин. Звідки ж до нас прийшло це пишність смаку? Історики стверджують, що придумали і виготовили вафлі китайські кухарі, а вже в сучасний світ вони прийшли з Голландії в кінці 50-х років минулого століття і виробили в світі кулінарії справжній фурор. Отримавши свою назву від німецького слова waffel, що означає, сота, клітинка, вафлі стали тією самою осередком у розділі Кулінарних книг господинь всього світу, адже звідки б вони до нас не завітали, ми їх полюбили, і полюбили назавжди.
Покроковий рецепт
Підготуємо всі необхідні продукти.
Масло вершкове викладемо в чашу для змішування продуктів, розтопити його на плиті до стану рідини.
Розтоплене масло злегка остудимо, додамо в нього цукор і яйця.
Ретельно зіб’ємо інгредієнти і додамо в збиту масу злегка підігріте молоко.
Борошно просеем, щоб надати готовим вафель ніжність і по частинах всыпем в отриману масу.
Все збити до однорідного стану, тісто повинне вийти рідким, як на млинці. Тісто відставимо убік, щоб воно “відпочило”, а в цей час нагріємо вафельницю.
Через 10-15 хвилин, приступимо до випікання вафель. Тісто краще наливати великою ложкою або маленьким ополоником і накрити вафельницю кришкою, тісто саме розподілиться по всій поверхні.
Кожну вафлю випікати приблизно 3-4 хвилини. Дуже важливо розрахувати розмір ложки, тоді вафлі будуть виходити однакового розміру.
Поки вафля гаряча, її потрібно згорнути трубочкою, якщо вона хоч трохи охолоне, згорнути вже ніяк не вийде, вона буде ламатися. Готові трубочки прикрасимо шоколадною крихтою, їх можна подавати на стіл з морозивом і полити сиропом. Вафельні трубочки готові, приємного апетиту!