Ніжний йогуртовий пиріг з яблуками і бананом

Ніжний йогуртовий пиріг з яблуками і бананом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.


У посуд, де плануєте замішувати тісто, розбиваєте яйця, додати цукор і віночком / міксером збиваєте до утворення білої піни. Мені іноді лінь мити міксер, тому приловчилася віночком.

Додаємо рослинне масло і перемішуємо.


В отриману суміш додаємо йогурт і теж все перемішуємо до однорідної маси.



Борошно змішуємо з ванільним цукром і розпушувачем в окремому посуді. Далі сухі інгредієнти поступово всипаємо до рідких і перемішуємо до однорідної маси без грудочок.


Змащуємо скляне деко або форму як у мене маслом і переливаємо отриману суміш. Тісто не повинно бути занадто рідким, середнє між домашніми вершками і магазинної сметаною.


Далі моєму яблука і очищаємо від шкірки банани, нарізаємо слайсами середньої товщини і викладаємо зверху.
Акуратно повертаємо за годинниковою стрілкою форму і тричі стукаємо її об стіл, але акуратно, щоб фрукти не з’їхали. Це необхідно для того, щоб вийшло повітря.
У попередньо розігріту духовку ставимо форму на годину на 180 градусів.
В залежності від духовки пиріг може випікатися від 45 хвилин до години.
Ще теплий пиріг з яблуками і бананами можна їсти ложками як суфле, остиглий з какао – смакота)
Приємного апетиту!