Окремо печуться коржі, просочуються сиропом і змащуємо сметаною з цукром. Верх посипаємо крихтою з решти коржів
Інгредієнти
Вершкове масло – 125г | |
Цукор – 2 склянки (1 в тісто і 1 в крем) | |
Мед – 2-3 ч. л. | |
Сода – 1 ч. л. не гасити оцтом | |
Сметана – 400 г | |
Яйця – 1 шт | |
Борошно – 2,5-3 склянки |
Ніжний і дуже смачний тортик. Простий у приготуванні, але вимагає багато часу. Тане в роті.
Покроковий рецепт
На водяній бані або в каструльці на маленькому вогні розтоплюємо вершкове масло, додаємо цукор і мед.
Додати соду і заважати до появи густої піни і поки маса не стане білою.
Остудити. Додати яйце
Додаємо борошно, замішуємо тісто, поки не перестане прилипати до рук. Ділимо тісто на 8-10 кульок (це майбутні коржі).
Розкачуємо коржі прямо на деку, проколюємо виделкою. Печемо кожен корж 2-3 хв. Обрізаємо, робимо круглої форми (я прикладала звичайну тарілку. Просочуємо водою з цукром (щоб швидше просочилося і торт вийшов мокрим). Змащуємо сметаною з цукром.
Верхній шар змащуємо сметаною і посипаємо сухарями з коржів. Ставимо в холодне місце просочитися. Приємного апетиту!