Ніжний медовик зі сметанним кремом

Ніжний медовик зі сметанним кремом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Окремо печуться коржі, просочуються сиропом і змащуємо сметаною з цукром. Верх посипаємо крихтою з решти коржів

Інгредієнти

Вершкове масло – 125г
Цукор – 2 склянки (1 в тісто і 1 в крем)
Мед – 2-3 ч. л.
Сода – 1 ч. л. не гасити оцтом
Сметана – 400 г
Яйця – 1 шт
Борошно – 2,5-3 склянки

Як приготувати Ніжний медовик зі сметанним кремом

Ніжний і дуже смачний тортик. Простий у приготуванні, але вимагає багато часу. Тане в роті.

Покроковий рецепт

На водяній бані або в каструльці на маленькому вогні розтоплюємо вершкове масло, додаємо цукор і мед.

Додати соду і заважати до появи густої піни і поки маса не стане білою.

Остудити. Додати яйце

Додаємо борошно, замішуємо тісто, поки не перестане прилипати до рук. Ділимо тісто на 8-10 кульок (це майбутні коржі).


Розкачуємо коржі прямо на деку, проколюємо виделкою. Печемо кожен корж 2-3 хв. Обрізаємо, робимо круглої форми (я прикладала звичайну тарілку. Просочуємо водою з цукром (щоб швидше просочилося і торт вийшов мокрим). Змащуємо сметаною з цукром.

Верхній шар змащуємо сметаною і посипаємо сухарями з коржів. Ставимо в холодне місце просочитися. Приємного апетиту!