Ніжний плов з яловичини

Ніжний плов з яловичини – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Вибираємо улюблену так пом’якше частина яловичини. У мене сьогодні лопатка Абердін. М’ясо до плову я завжди вимочую, щоб було менше жирності. Через пару годин вимочування даємо м’яса постояти і випустити зайву воду. Після промокнути паперовим рушником. Тепер озброїмося іншими необхідними інгредієнтами: склянка рису, ріпчасту цибулю, моркву, спеції за смаком (сіль, перець, лавровий лист, трохи паприки, чебрець). Іноді додаю до м’яса ворчестерський соус біле вино столове.

Яловичину наріжемо шматочками і кинемо на розігріту сковорідку политу олією. Поки яловичина обсмажується, злегка помішуємо її.

Нарізаємо дрібно цибулю і моркву кільцями ( люблю яскраву морквину в білому рисі, тому ніколи її не натираю). За бажанням, додаємо в м’ясо чайну ложку ворчестерського соусу і дві столові ложки білого вина.

Яловичині потрібно багато часу для приготування, тому після того, як вона підрум’янилася, додаємо трохи водички, щоб протушилась хвилин 20-30. Додаємо сіль, перець і лавровий лист. Можна трохи паприки і чебрецю. Поки можна гарненько промити рис. Через півгодини кидаємо в м’ясо цибулю і моркву, а через 10 хвилин заливаємо двома склянками кип’яченої води.

Як тільки вода закипить, кидаємо рис. Накриваємо кришкою і на маленькому вогні тушкуємо до готовності. Як тільки вода випарується – страва готова. Дайте ще постояти 15 хвилин під кришкою.

Всіх до столу. Приємного апетиту!