Ніжна вершкова, вишукана “Мімоза”…Ви будете здивовані, яким різним може бути, на перший погляд, класичний салат.
Інгредієнти
Яйця курячі – 5 штук | |
Плавлений сир – 100 грам | |
Лосось – 200 грам | |
Вершкове масло – 100 грам | |
Ріпчаста цибуля – 2 штуки | |
Майонез – 100 грам |
“Букети троянд, ромашок рідкісних, кличуть з наших полиць голосно… А мені миліше гілка мімози, що продає дідок в сторонці…” Квіти мімози вже давно підкорили серця дам, як і салат з назвою цього ніжного квітки. Це ласощі – легка ніжність і вишуканість. Варіантів цього салатику безліч, в кожному регіоні, будинку і сім’ї він різний. Сьогодні я пропоную вам свій варіант салату “Мімоза”, з додаванням благородної риби – лосось, і з його чудовим доповненням. Ви будете здивовані, якою різною може бути класична «Мімоза».
Покроковий рецепт
Потрібно підготувати всі інгредієнти – курячі яйця потрібно відварити до готовності, консервований лосось потрібно розім’яти до стану паштету. Якщо берете слабосолену рибу, тоді поріжте її на максимально дрібні кубики. Обов’язково перевірте рибу на наявність кісточок, навіть у консервованої риби це не рідкість. Вершкове масло покладіть в морозилку на 5 хвилин – так воно буде краще піддаватися натирання на тертці.
Акуратно відокремте жовтки від білків. Білки підуть в сам салат, а ось жовтки нам потрібні для прикраси. Порубаєте дрібно цибулю – чим дрібніше, тим краще.
Починаємо формувати шарами нашу «Мімозу». Першим шаром викладаємо натерті
на дрібній тертці білки яєць.
Наступним шаром, таким же чином, натираємо плавлений сир без добавок і розрівнюємо по білках.
Потім викладаємо ½ банки нашого лосося, разом – 100 грам. Якщо маса надто рідка, потрібно віджати зайву вологу.
Покриваємо лосось шаром майонезу.
Зверху дрібно натираємо вершкове масло, яке ми тільки що дістали з морозильної камери. Розрівнюємо по поверхні салату. На масло тонким шаром викладаємо порізану цибулю.
Покриваємо цибулю другою половиною лосося і сіточкою майонезу.
Прикрашаємо наш салатик дрібно перетертими жовтками. За бажанням, можна натерти жовтки у формі гілочок квітів і додати зелень. Рекомендується поставити салат настоюватися приблизно на 4 години, щоб всі верстви рівномірно просочилися, цибулю розм’якшитися і все стане гармонійно-ніжним.