Ніжний салат з крабовими паличками і картоплею

Ніжний салат з крабовими паличками і картоплею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Простий і швидкий крабовий салат з найбільш дешевих інгредієнтів. Відмінний варіант, як для сімейного вечері, так і для серйозного урочистості.

Інгредієнти

яйця – 5 шт
картопля – 5-6 шт
крабові палички – 200 г/1 пачка
морква – 1 шт
горіхи – 50 г
майонез – 200 г/1 пачка

Як приготувати Ніжний салат з крабовими паличками і картоплею

Крабові палички здатні будь-яке, саме просте, страва перетворити на вишуканий делікатес. І це чудово, адже далеко не завжди є можливість придбати дорогі інгредієнти, а поласувати смачною і нестандартної їжею хочеться іноді і в будній день. Салат «Ніжність» ідеально відповідає цим вимогам.

Покроковий рецепт

Відваріть яйця, картоплю і моркву. Горішки обсмажте і порубаєте на дрібні шматочки.

Розділіть білки з жовтками; вони потрібні на різних етапах приготування. Білки відразу ж поріжте дрібними кубиками і складіть в окрему ємність.

Натріть на крупній тертці варену моркву. Картоплю розтовчіть до стану однорідної маси.

Крабові палички порізати тонкими брусочками або пластинками, на ваш вибір. Тут є маленький нюанс – чим більший порізані морепродукти, тим виразніше буде їх смак.

Яйця, морепродукти і всі овочі змішайте з майонезом; кожен продукт – в окремій ємності. І можете приступати до формування салату. Першим ділом розділіть картоплю навпіл і викладіть одну частину на блюдо. Не забудьте трохи присолити його.

Викладіть поверх морепродукти, трохи утрамбуйте їх, щоб салат не розвалювався. Якщо ви не помилилися з кількістю майонезу, палички будуть представляти собою густу в’язку масу, яка легко тримає форму.

Далі укладіть білки, також формуючи з них «тортик».

На наступний шар піде решта картоплі, змішаної з майонезом. І маленька щіпка солі.

Поверх висипте горіхи. Товщина цього прошарку залежить лише від ваших смаків.

Далі потрібно акуратно, намагаючись не розвалити виходить «острівець», викласти моркву з майонезом. Ця суміш виглядає, як густа паста і легко піддається утрамбування.

І залишилося зробити останній крок: розтерши в дрібну крихту жовтки, присипати ними салат. Приємного апетиту!