Ніжний сир домашнього приготування

Ніжний сир домашнього приготування – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Легкий, домашній сир – ніжне, корисне і смачне ласощі для дітей і дорослих.

Інгредієнти

молоко – 1 літр
яйця – 8 шт.
сметана – 1 стакан
цукор – 1 ст. л.
сіль – 1 ч. л.

Як приготувати Ніжний сир домашнього приготування

У приготуванні домашнього сиру є ряд позитивних переваг: по – перше, – це дуже смачно, по – друге – корисно (адже для приготування, Ви будете використовувати виключно якісні продукти). Цей сир приємно здивує своєю ніжною текстурою і неповторним смаком, до того ж, його можна урізноманітнити добавками на свій смак. Я буду готувати сир з домашнього молока і домашньої сметани, і додавати в один вид сухий базилік, а в іншій перець чилі. Якщо хочете отримати дієтичний сир, тоді використовуйте менш калорійні молочні продукти.

Покроковий рецепт

Розбийте в миску 8 яєць і гарненько перемішайте їх віночком (збивати не треба), додайте цукор, сіль.

Потім влийте яєчну суміш один літр молока і один стакан сметани. Перемішайте все до однорідної консистенції.

Тепер необхідно спорудити конструкцію для водяній лазні і поставити наш майбутній сир нудитися. Час від часу перемішуйте масу дерев’яною або силіконової лопаткою. Яєчно-молочна маса почне утворювати пластівці. На водяній бані, на середньому вогні, готуйте протягом 40 хвилин, постійно помішуючи, сирне тісто придбає творожнистую текстуру.

Саме час урізноманітнити майбутній сир. Всю сирну масу я поділила на дві рівних частини. В одну додала чайну ложку сухого перетертого базиліка, в іншу, трохи перцю чилі. Ви ж, додавайте що, на Ваш смак, це може бути будь-яка зелень, горіхи, часник, спеції.

Тепер візьміть сито або друшляк, вистеліть на нього кілька шарів марлі і викладіть сирну масу, накрийте зверху, і злегка притисніть невеликим пресом, внизу необхідно підставити миску, щоб стікала зайва рідина. Поставте усю цю конструкцію в холодне місце на 10 годин.


Виходячи з даної кількості інгредієнтів, у Вас вийде 500 грамів сиру. Найнеприємніше в приготуванні – це чекати 10 годин, але повірте, результат Вам сподобається.