Рататуй – це овочеве рагу, запечений в томатному соусі, з додаванням спецій і прянощів. До складу входять кабачки, помідори, баклажани, цибулю, болгарський перець.
Інгредієнти
баклажан – 3 | |
кабачок – 1 | |
помідори – 4 | |
цибуля – 1-2 | |
болгарський перець – 2-3 | |
рослинне масло – 2 ст. ложки | |
сіль – за смаком | |
перець – за смаком | |
спеції – за смаком я брала готову суміш прованських трав | |
петрушка – 1 невеликий пучок | |
часник – 5-6 зубчиків |
Думаю багато хто чув про рататуї, варіантів приготування якого сьогодні дуже багато. По своїй суті рататуй – це звичайне угорське рагу, але готується особливим чином. Славиться рататуй тим, що в нього входять поєднані між собою, овочі, так що якщо дотримуватися рецептури і зберігати пропорції, то смак у рататуя вийде ідеальним. Процес приготування рататуя насправді досить простий, а використовувані інгредієнти легкодоступні. Блюдо в результаті виходить дуже смачне, корисне і досить легке для шлунка. А різноманітність яскравих фарб, що входять в його склад овочів, робить страву ще більш привабливим і апетитним.
Покроковий рецепт
Готуємо овочі: миємо й чистимо їх.
Баклажани, кабачок і 2 помідори ріжемо однаковими гуртками.
Цибулю, болгарський перець, 2 помідори дрібно ріжемо й додаємо 2 ст. ложки рослинного масла, обсмажуємо в сковороді на середньому вогні.
Виливаємо у форму помідори з перцем і розкладаємо овочі, чергуючи кружечки: баклажан, кабачок, помідор.
Солимо і перчимо за смаком і посипаємо вашими улюбленими спеціями, я посипала прованськими травами (готова суміш), оскільки в її складі є розмарин і чебрець (за класичним рецептом посипають саме цими свіжими травами), посипаємо рубаним часником, накриваємо фольгою і в духовку.
Запікаємо при температурі 180 градусів 50-60 хвилин. Потім знімаємо фольгу і п’ятнадцять хвилин даємо підрум’янитися. Перед подачею посипаємо петрушкою або іншими свіжими травами за смаком.