Запечені кабачки з помідорами і часником

Запечені кабачки з помідорами і часником – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Просте блюдо з запечених кабачків і помідорів з часником під сирною шапкою.

Інгредієнти

цукіні – 1 штука
кабачки – 1 штука
помідори – 3 штуки
часник – 2-3 зубчики
масло – пару ст. ложок
чебрець – за смаком
перець – за смаком
сіль – за смаком
мускатний горіх – за смаком
прованські трави – пару щіпок

Як приготувати Запечені кабачки з помідорами і часником

Запечені кабачки з помідорами і часником – просте блюдо. Рецепт дуже схожий на Рататуй, тільки без баклажан, полегшений варіант )). Відмінно підходить як гарнір до будь-якого м’яса!

Покроковий рецепт

1. Прогрійте сковороду до максимальної температури.

2. Очистіть овочі, якщо це необхідно. Всі овочі наріжте кружальцями. Часник почистіть і дрібно поріжте або видавити через чеснокодавку.

3. В окремій ємності змішайте масло, чебрець, сіль, перець, прованські трави і мускатний горіх.

4. Укладіть овочі вертикально у вогнетривкому блюді, чергуючи і загортаючи в коло.

5. Полийте овочі раніше приготовленої заправкою.

6. Поставте форму з овочами випікати до тих пір, поки овочі не стануть майже ніжними і злегка золотистим, близько 15 хвилин.

7. Витягніть запечені овочі і присипте тертим сиром. Поставте запікатися ще на 3-5 хвилин. Потім подавайте до столу. Приємного апетиту!