У моїй родині троє чоловіків, тому окрошка на м’ясному бульйоні для них найулюбленіша.
Інгредієнти
М’ясо курки (яловичина) – 200 г відварити | |
яйця – 4-5 шт. відварити | |
картопля – 5-6 шт. відварити | |
свіжі огірки – 4-5 шт. | |
зелена цибуля – пучок | |
кріп – пучок | |
майонез або сметана – 3-4 ст. л. | |
сіль – 1,5 ч. л |
Окрошку подають холодною, тому це улюблене блюдо у спекотне літо. Але і взимку її люблять не менше, дуже апетитний аромат свіжих огірків і зелені нагадує про теплі дні. Готувати цей холодний суп можна просто на воді. Але сьогодні ми будемо готувати його на курячому бульйоні.
Покроковий рецепт
Насамперед нам потрібен холодний бульйон. Тому заливаємо водою наше м’ясо, у нас це буде 2 курячих стегенця. І ставимо варитися. Можемо відразу посолити. В окрему каструлю ставимо варитися картоплю і яйця. Готовий бульйон і зварені продукти повинні охолонути. Тому краще зробити це заздалегідь.
Чистимо нашу зварену картоплю і яйця. Огірки миємо, відрізаємо попки. Зелень миємо.
Тепер нам треба все це покришити в наш суп. Дрібно нарізаємо всі інгредієнти по черзі. Ріжемо м’ясо.
Намагаємося нарізати дрібно картоплю і яйця.
Так само дрібно нам треба порізати огірки. Все робимо акуратненько, щоб в супі нам раптом не попався один який-небудь великий шматок.
Залишилося порізати зелень. Тут є маленький секрет. Так як зелень в супі буде свіжою, вона не буде варитися, то сам по собі зелений лук жорсткий. І в холодному бульйоні він буде просто скрипіти на зубах. Тому, порізавши цибулю і кріп, ми його солимо і розминаємо так, щоб він пустив сік. Це можна зробити толкушкой для пюре, а можна просто звичайною виделкою.
Майже все готово. Порізані продукти ми засипаємо в каструлю з остившім бульйоном. Додаємо майонез (якщо ви вважаєте майонез шкідливим, його можна замінити сметаною). Гарненько розмішуємо, щоб майонез повністю розчинився в бульйоні.
Якщо на вулиці жарко, готову окрошку можна поставити в холодильник, щоб вона стала ще холодніший. А можна відразу насолодитися цією смакотою. Приємного апетиту.