Оладки на дріжджах і молоці

Оладки на дріжджах і молоці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

2 склянки молока налити у велику миску і нагріти молоко в мікрохвильовій печі до температури 30 – 40 градусів (не більше). Висипати в тепле молоко, дріжджі, розчинити, помішуючи. В молоко з дріжджами, додати дрібку солі і цукор за смаком. Розбити 2 курячих яйця, додати 1 пакетик ваніліну (за бажанням), 2 столові ложки олії, гарно перемішати.

Тепер додати просіяне борошно (найкраще додавати борошно частинами, щоб досягти необхідної консистенції і не пересипати зайвого). Тісто має вийде трохи тягучим, але не густим. Накрийте Миску тонким бавовняним рушником і поставте в тепле місце (але бережіть дріжджове тісто від протягів і не ставте чашку з тестом занадто близько до гарячої плиті). Тісто має піднятися і стати повітряним. Приблизно час підйому тесту – 40 – 60 хвилин.

Тепер приступимо до смаження. Розігріти сковороду з невеликою кількістю рослинної олії на середньому вогні. На розпечену сковороду викласти за допомогою столової ложки дріжджове тісто (тісто буде підніматися, тому для випічки 1 оладка достатньо 1 столової ложки тесту). На цьому фото добре видно консистенція дріжджового тіста. Смажити оладки до золотистого кольору з одного боку. Потім перевернути оладки широкої лопаткою і смажити з іншого боку під прикритою кришкою. Оладки «ростуть» і збільшуються в розмірах прямо на очах. Зняти зі сковороди пишні оладки на дріжджах. Додати у сковороду ще 1 столову ложку рослинного масла, продовжувати смажити наступну партію дріжджових оладок.

Оладки з дріжджового тіста можна подавати теплими або холодними зі сметаною, згущеним молоком, рідким шоколадом або медом. Я полила дріжджові оладки суничним варенням. Приємного апетиту!