Оладки на кефірі

Оладки на кефірі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Буває так, що ми забуваємо про молоко, давно стояв у холодильнику, або кефірі, і саме ці скислі молочні продукти як ніколи підійдуть для оладок, і зроблять їх пишними і ніжними.

Інгредієнти

Борошно – 200 гр
Кефір – 200 гр
Яйця – 1 шт
Сода – 1 ч. л.
Сіль – 1\4 ч. л.
Мед – 2 ст. л.
Цукрова пудра – 2 ст. л.
Варення малинове – 2 ст. л.

Як приготувати Оладки на кефірі

Іноді так хочеться порадувати сім’ю чимось особливим, смачним і домашнім. Оладки як ніколи підійдуть для цих цілей, адже їх можна комбінувати з різними добавками, і кожен може вибрати собі улюблений смак, будь то мед, варення, згущене молоко або шоколад.

Покроковий рецепт

Підготуємо необхідні продукти для наших майбутніх оладок. Необхідно також підготувати кефір, залишивши його на пів години при кімнатній температурі, так тісто вийде більш ніжним.

Змішуємо борошно з сіллю і содою, ретельно перемішуючи. І окремо змішуємо мед, масло і гарненько перемішуємо до однорідної маси. Далі заливаємо суміш у миску з борошном і додаємо кефір. (Ви можете замінити мед на цукор, використовуючи всього одну столову ложку, але з медом оладки будуть набагато корисніше).

Наше тісто потрібно ретельно змішати і збити, воно повинно бути схоже на густу сметану, і в ідеалі зверху повинні з’явитися пухирці. Це буде означати що наше тісто живе, а оладки виходити досить об’ємним.

Перед приготуванням оладок, підготуємо сковороду. Наллємо 2 – 3 столові ложки олії, і поставимо на повільний вогонь, що б масло добре нагрілося. Далі викладаємо наше тісто столовою ложкою. На один оладок знадобитися приблизно половина столової ложки тіста, якщо наливати більше, оладок може не пропектися всередині. Тому краще зробити їх не великими.

Обсмажуємо оладок приблизно хвилину, і перевертаємо на інший бік. Якщо ви використовували мед, то чекайте те, що оладки будуть більш темного кольору, ніж при використанні цукру. Як з медової скоринкою.

Готові оладки можна подавати до столу, додаючи улюблені наповнювачі. Звичайно ж краще подавати їх теплими, як говоритися, з пилу з жару!