З цих інгредієнтів вийде достатня кількість оладок щоб нагодувати до відвала 3 людини.
Інгредієнти
Борошно – 1,5 ст. | |
Цукор – 3 ст. л. | |
Яйця курячі – 1 шт. | |
Сода – 0,5 ч. л. | |
Лимонна кислота – 1 щіпка | |
Ванілін – 1 щіпка |
Здавалося б, немає більш простий та швидкої випічки, чим оладки. Але, як показує досвід, не у всіх хазяєчок оладки виходять пишними. Скористайтеся порадами, викладеними в даному рецепті, і результат неодмінно порадує вас і ваших близьких.
Покроковий рецепт
Для приготування знадобиться невелике кількість продуктів. Краще заздалегідь дістати інгредієнти з холодильника, щоб їх температура була близька до кімнатної.
З’єднайте в глибокій мисці яйце і цукор. Для збивання можна використовувати ложку, віночок або виделку, а якщо у вас на кухні є міксер, то процес займе не більше 30 секунд.
Влийте в цукрово-яєчну суміш кефір або кисле молоко і перемішайте.
Додайте просіяне борошно, лимонну кислоту, ванілін і соду. Гарненько перемішайте. Тісто має бути досить густе, стікати з ложки великими, в’язкими краплями. Консистенція повинна бути однорідною, без грудок.
Столовою ложкою викладайте масу на добре розігріту сковорідку з олією.
Коли на поверхні оладок виникнуть бульбашки, а на «спідничці» буде виднітися золотистий колір, їх необхідно перевернути. Зручно перевертати дерев’яною лопаткою і виделкою. На звороті смажити кілька хвилин. Якщо хочете видалити надлишки жиру з готових оладок, викладайте їх на паперову серветку.
Подавайте пишні оладки тепленькими з варенням, медом, сметаною або іншим соусом. Чашка чаю, кави або стакан компоту як не можна краще доповнюють цю смачну випічку. Приємного апетиту!