Оладки з зеленого горошку – приємне нагадування про літо.
Інгредієнти
Зелений горошок – 400 грам Можна використовувати свіжий або заморожений | |
Сметана – 100 грам | |
Яйце – 1 штука | |
Цільнозернові борошно – 2 столові ложки Цільнозернове борошно можна замінити на звичайну | |
Кріп – 1 пучок | |
Сіль – за смаком | |
Перець – за смаком | |
Оливкова олія – для смаження |
Оригінальні оладки з зеленого горошку нагадають про літо в непогожу погоду. Оладки виходять приємного смачного зеленого відтінку. Відразу хочу попередити, що це блюдо на любителя. Сподобається всім любителям свіжого горошку. Для страви важливо використовувати саме свіжий або заморожений горошок. З вологим або сухим горохом смак оладок буде абсолютно іншим.
Покроковий рецепт
Горошок варимо в підсоленій воді до м’якості (4-5 хвилин після закипання води).
Ріжемо кріп.
Подрібнюємо горошок і кріп у блендері.
Перекладаємо подрібнений горошок в глибоку миску.
Додаємо борошно.
Розбиваємо в миску яйце.
Кладемо сметану. Додаємо сіль і перець за смаком. Все ретельно перемішуємо.
Наливаємо в сковороду оливкове масло і викладаємо ложкою наші оладки на сковороду. Смажимо з обох сторін до готовності.
Подавати оладки можна зі сметаною, з кетчупом або просто з нарізаними помідорами.