Оладки з зеленого горошку – приємне нагадування про літо.

Інгредієнти
| Зелений горошок – 400 грам Можна використовувати свіжий або заморожений | |
| Сметана – 100 грам | |
| Яйце – 1 штука | |
| Цільнозернові борошно – 2 столові ложки Цільнозернове борошно можна замінити на звичайну | |
| Кріп – 1 пучок | |
| Сіль – за смаком | |
| Перець – за смаком | |
| Оливкова олія – для смаження |
Оригінальні оладки з зеленого горошку нагадають про літо в непогожу погоду. Оладки виходять приємного смачного зеленого відтінку. Відразу хочу попередити, що це блюдо на любителя. Сподобається всім любителям свіжого горошку. Для страви важливо використовувати саме свіжий або заморожений горошок. З вологим або сухим горохом смак оладок буде абсолютно іншим.
Покроковий рецепт

Горошок варимо в підсоленій воді до м’якості (4-5 хвилин після закипання води).

Ріжемо кріп.

Подрібнюємо горошок і кріп у блендері.

Перекладаємо подрібнений горошок в глибоку миску.

Додаємо борошно.

Розбиваємо в миску яйце.

Кладемо сметану. Додаємо сіль і перець за смаком. Все ретельно перемішуємо.

Наливаємо в сковороду оливкове масло і викладаємо ложкою наші оладки на сковороду. Смажимо з обох сторін до готовності.


Подавати оладки можна зі сметаною, з кетчупом або просто з нарізаними помідорами.
