В рецепті використовую заморожену яловичу печінку. Перед приготуванням вимочую в молоці.
Інгредієнти
Печінка яловича – 300 гр. | |
Манка – 2 ст. л | |
Цибуля – 1 головка | |
Яйце – 1 шт | |
Часник – 2 зубчики | |
Сіль, перець – за смаком | |
Масло рослинне – 2 ст. л для обсмажування | |
Вода – 50 мл для гасіння |
Ні для кого не секрет, що яловича печінка корисна для вживання. Для того щоб субпродукт не приївся, існує безліч рецептів її приготування. Наприклад, оладки з рубаною яловичої печінки.
Покроковий рецепт
Підготувати печінка: видалити плівки, помити.
Печінку порізати на маленькі шматочки. Рецепт не виключає можливості подрібнити продукт в блендері або м’ясорубці. Тим не менш, оладки, приготовані таким способом, виходять дуже ніжні і соковиті.
Цибулю порізати як можна дрібніше, часник пропустити через часникодавку.
Змішати в мисці: печінка, цибуля, часник, манку, яйце і сіль з перцем. Дати масі постояти 25 хвилин, щоб манка набухла
На гарячу сковороду налити рослинне масло і викласти масу ложкою. Обсмажити з двох сторін. Для пишності можна додати трохи води і пару хвилин пропарити оладки.
Подавати з гарніром і будь-яким соусом