Це не просто два оладка, сполучені між собою, вони з шоколадною пастою Нутеллою. Виходять трохи більші оладки, ніж звичайні, близько 10 див. Дізнайтеся, як їх супер-пупер просто приготувати!
Інгредієнти
шоколадна паста Nutella – 7 – 10 столових ложок | |
сухі інгредієнти: | |
борошно пшеничне – 1 1/2 склянки | |
розпушувач – пакетик | |
цукор – 4 столові ложки | |
сіль – щіпка | |
рідкі інгредієнти: | |
яйце куряче 1 | |
молоко – 1 чашка з низьким вмістом жиру | |
ваніль – екстракт необов’язково | |
інше: | |
вершкового масла – 1 чайна ложка (2 х 1/2 ч. л.) | |
полуниця – за бажанням |
Дуже небагато є млинців, оладок, панкейків в цьому світі, про яких я зможу сказати: “Ой, мамочки, померти не встати”. Це один з них! Коли податливо-м’який, пухнастий оладок, з растекающимся теплим шоколадом, лежать перед тобою аппетитнейшей гіркою… мммммм… Нехай весь світ зачекає! Я додала трохи полуниці для яскравості кольору та свіжості. І, ймовірно, могла б додати крем. Але це 1000% необов’язково. Дивлюся на цю стопку чарівною краси, вдихаю просто божественний аромат і виходжу знемогою. А у вас не виникло бажання проїхати через екран комп’ютера і захопити один млинець?
Я бачила багато рецептів млинців з Нутеллою у всесвітній павутині. Але всі вони були або два млинця затиснуті разом з Нутеллою, або вам довелося б намазати на Нутеллу тісто в сковороді, коли млинець смажиться, а це дуже складно, повірте, я пробувала!
Я ж роблю це небагато….неортодоксально, скажімо так. Ця ідея осінила мене, коли я десь читала, що в деяких ресторанах роблять розплавлену лаву всередині торта, укладаючи всередину бісквіта заморожений шоколадний ганаш (аааа, насправді, я не читала “де-то”, я побачила це у фільмі “Шеф-кухар”!)
Так ось, що я роблю – роблю заморожені диски з шоколадної пасти Нутелла. Потім, коли я готую млинці, я просто кладу заморожений диск на тісто, зверху наливаю ще трохи тіста і – Вуаля! У нас вийшов ідеальний фарширований Нутеллою оладок! :- )
Я зазвичай не тримаю запаси Нутелла в моєму холодильнику. Я не можу втриматися. Тому що я одна з тих особистостей, хто фактично буде сидіти на дивані і їсти Нутеллу прямо з банки ложкою. І мені не соромно. Ви в жаху? Чи ви теж їдете Нутеллу з банки??
Так що Нутелла – це, можна сказати, ласощі з моїх мрій. Значить, якщо я використовую її, щоб зробити з неї щось… я зроблю це щось настільки чудовим і винятковим… тому що вважаю, що я заслуговую саме чудового і виключне частування (вибачте за тафталогию, але інакше ніяк не висловити).
Отже! Млинці з Нутеллою!!!
Краще їх їсти теплим, але вони ще казковіше при кімнатній температурі.
Відмінне ласощі для особливих випадків!
Покроковий рецепт
Вистеліть дошку/деко пергаментним папером. Розкладіть на ньому 7 гуртків Нутелла по 1 столовій ложці або трохи більше, сформувавши диски приблизно по 6 см в діаметрі і 1 см завтовшки.
Помістіть дошку/ лист/лоток в морозильну камеру до застигання (приблизно на 0,5-1 годину).
Потім вийміть деко з замерзлими гуртками і зніміть їх з пергаментного паперу. Тримайте шоколадні диски в морозилці, поки вони не знадобляться (майте на увазі, що вони тануть дуууже швидко!)
Готуємо оладки.
Помістіть сухі інгредієнти в миску і перемішайте. Зробіть отвір в центрі і влийте всі рідкі інгредієнти. Швидко замісіть тісто.
Розтопіть 1/2 ч. ложки вершкового масла в антипригарній сковороді і протріть дно паперовим рушником.
Дістаньте заморожений диск Нутелла з морозилки безпосередньо перед початком приготування.
Налийте на сковороду порційно тісто, припеките секунд 30, потім покладіть на нього зверху заморожений шоколадний диск з Нутелла. Після…зверху залийте його тестом.
Коли почнуть з’являтися бульбашки по краях (близько 2 хвилин), підніміть край і переконайтеся, що з’явилася золотава скоринка. Потім переверніть млинець і печіть, поки інша сторона не покриється золотистою скоринкою. Смажимо все на невеликому вогні.
Повторіть попередні кроки з рештою тестом. Протріть сковороду розтопленим вершковим маслом ще раз після 3-або 4-го млинця.
У вас повинно вийти близько 7 великих оладок в загальній складності, але іноді буває більше або менше, залежить від того, скільки тесту ви використовуєте зверху на Нутелли.
Подавайте оладки з скибочками полуниці, але і без полуниці вони теж дуже гарні. Також можна подавати з кремом, але я вважаю, що і в цьому немає необхідності!
* Примітка
1. Не робіть диски Нутелла занадто тонкі, інакше вони можуть зламатися, коли ви їх будете укладати на оладки. Але з іншого боку, не будь жадібним і не робіть їх занадто великими, інакше вони не встигнуть нагрітися, коли ви будите піч блін!
2. Протирання маслом дна сковорідки – це мій маленький секретик отримання красивого золотисто-коричневого кольору у млинця, а не плямистого, як це зазвичай буває!
3. Шоколадні Нутелла-диски тануть дуже швидко. Вони повинні залишатися замороженими, щоб вийшов потрібний результат. Тому я не беру їх з морозилки заздалегідь, а дістаю 3 диска, печу 3 млинчика, а потім повторюю.
4. Для формування млинця я користуюся мірної ємністю об’ємом 1/3 склянки. 2/3 тіста наливаю на сковорідку, зверху кладу Нутелла-диск і доливаю інше тісто поверх Нутелла, починаючи з країв до центру по спіралі. Не лийте багато тіста зверху, інакше млинець буде надто великим і товстим. І дійте швидко, тому що Нутелла швидко тане і потрібно встигнути запечатати її тестом, щоб вона не потекла. Але спритність – це, запевняю вас, справа лише практики ;).
5. Якщо ж все-таки сталося непорозуміння і Нутелла просочилася на сковороду, ретельно приберіть “помилка” інакше ризикуєте зіпсувати наступний млинець горелыми залишками.
6. І наостанок… не самий корисний і здоровий продукт виходить, згодна. Аж надто багато калорій… але не турбуйтеся! Пропустіть обід, замініть його ніж, більш легким. Ці млинці, право, стоять вашої жертви!