Оладки з шоколадним секретом!

Оладки з шоколадним секретом! – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Вистеліть дошку/деко пергаментним папером. Розкладіть на ньому 7 гуртків Нутелла по 1 столовій ложці або трохи більше, сформувавши диски приблизно по 6 см в діаметрі і 1 см завтовшки.

Помістіть дошку/ лист/лоток в морозильну камеру до застигання (приблизно на 0,5-1 годину).

Потім вийміть деко з замерзлими гуртками і зніміть їх з пергаментного паперу. Тримайте шоколадні диски в морозилці, поки вони не знадобляться (майте на увазі, що вони тануть дуууже швидко!)

Готуємо оладки.
Помістіть сухі інгредієнти в миску і перемішайте. Зробіть отвір в центрі і влийте всі рідкі інгредієнти. Швидко замісіть тісто.

Розтопіть 1/2 ч. ложки вершкового масла в антипригарній сковороді і протріть дно паперовим рушником.

Дістаньте заморожений диск Нутелла з морозилки безпосередньо перед початком приготування.

Налийте на сковороду порційно тісто, припеките секунд 30, потім покладіть на нього зверху заморожений шоколадний диск з Нутелла. Після…зверху залийте його тестом.

Коли почнуть з’являтися бульбашки по краях (близько 2 хвилин), підніміть край і переконайтеся, що з’явилася золотава скоринка. Потім переверніть млинець і печіть, поки інша сторона не покриється золотистою скоринкою. Смажимо все на невеликому вогні.

Повторіть попередні кроки з рештою тестом. Протріть сковороду розтопленим вершковим маслом ще раз після 3-або 4-го млинця.

У вас повинно вийти близько 7 великих оладок в загальній складності, але іноді буває більше або менше, залежить від того, скільки тесту ви використовуєте зверху на Нутелли.

Подавайте оладки з скибочками полуниці, але і без полуниці вони теж дуже гарні. Також можна подавати з кремом, але я вважаю, що і в цьому немає необхідності!

* Примітка
1. Не робіть диски Нутелла занадто тонкі, інакше вони можуть зламатися, коли ви їх будете укладати на оладки. Але з іншого боку, не будь жадібним і не робіть їх занадто великими, інакше вони не встигнуть нагрітися, коли ви будите піч блін!

2. Протирання маслом дна сковорідки – це мій маленький секретик отримання красивого золотисто-коричневого кольору у млинця, а не плямистого, як це зазвичай буває!

3. Шоколадні Нутелла-диски тануть дуже швидко. Вони повинні залишатися замороженими, щоб вийшов потрібний результат. Тому я не беру їх з морозилки заздалегідь, а дістаю 3 диска, печу 3 млинчика, а потім повторюю.

4. Для формування млинця я користуюся мірної ємністю об’ємом 1/3 склянки. 2/3 тіста наливаю на сковорідку, зверху кладу Нутелла-диск і доливаю інше тісто поверх Нутелла, починаючи з країв до центру по спіралі. Не лийте багато тіста зверху, інакше млинець буде надто великим і товстим. І дійте швидко, тому що Нутелла швидко тане і потрібно встигнути запечатати її тестом, щоб вона не потекла. Але спритність – це, запевняю вас, справа лише практики ;).

5. Якщо ж все-таки сталося непорозуміння і Нутелла просочилася на сковороду, ретельно приберіть “помилка” інакше ризикуєте зіпсувати наступний млинець горелыми залишками.

6. І наостанок… не самий корисний і здоровий продукт виходить, згодна. Аж надто багато калорій… але не турбуйтеся! Пропустіть обід, замініть його ніж, більш легким. Ці млинці, право, стоять вашої жертви!