Підготувати всі інгредієнти для оладок. Гарненько вимийте яблука, прогрійте кефір до кімнатної температури.
Змішати в глибокій ємності для тіста всі сухі компоненти – борошно, сіль, цукор і соду. Добре перетерти їх разом.
Вбити одне яйце і розмішати разом з сухими інгредієнтами.
Влити тонкою цівкою кефір і потроху замішувати тісто, уникаючи грудочок борошна. Додати за смаком кориці ваніль.
Очистити яблуко від твердої серединки і шкірки.
Нашаткувати яблуко дрібним кубиком.
Додати шматочки яблук в тісто і добре перемішати. Не давайте тесту простоювати, щоб сода з кефіром не переграли, адже в такому разі оладки вже не будуть пишними. Тому таке тісто необхідно відразу ж використовувати і в холодильник краще не ставити.
Розігріти олію на сковорідці.
На гарячу сковороду викласти ложкою тісто у формі оладок. Накрити кришкою.
Перевернути оладки. Таким образів все посмажити оладки.
Подавати оладки зі сметаною або варенням. Я подаю зі смородиновим джемом і зі сметанкою – так дуже смачно. Приємного апетиту!