Оладки з яблуками на кефірі

Оладки з яблуками на кефірі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Підготувати всі інгредієнти для оладок. Гарненько вимийте яблука, прогрійте кефір до кімнатної температури.

Змішати в глибокій ємності для тіста всі сухі компоненти – борошно, сіль, цукор і соду. Добре перетерти їх разом.

Вбити одне яйце і розмішати разом з сухими інгредієнтами.

Влити тонкою цівкою кефір і потроху замішувати тісто, уникаючи грудочок борошна. Додати за смаком кориці ваніль.

Очистити яблуко від твердої серединки і шкірки.

Нашаткувати яблуко дрібним кубиком.

Додати шматочки яблук в тісто і добре перемішати. Не давайте тесту простоювати, щоб сода з кефіром не переграли, адже в такому разі оладки вже не будуть пишними. Тому таке тісто необхідно відразу ж використовувати і в холодильник краще не ставити.

Розігріти олію на сковорідці.

На гарячу сковороду викласти ложкою тісто у формі оладок. Накрити кришкою.

Перевернути оладки. Таким образів все посмажити оладки.

Подавати оладки зі сметаною або варенням. Я подаю зі смородиновим джемом і зі сметанкою – так дуже смачно. Приємного апетиту!