Якщо раптом вам вдасться придбати страусине яйце в магазині, яким можна нагодувати не одну людину, рецепт вам в допомогу…
Інгредієнти
страусине яйце – 1 шт. | |
рослинне або вершкове масло – 50-70 г | |
молоко – 200 мл | |
зелень петрушки – пару гілочок | |
спеції за смаком – за смаком харчова сіль, чорний мелений перець, паприка | |
бекон – 300 г | |
сир – 150 г тертий |
Страусине яйце – досить незвичайний і екзотичний продукт. У середньому, воно важить 1-2 кг, цього цілком достатньо, щоб нагодувати 4-7 чоловік. Стравою з нього можна здивувати гостей або приготувати поживний сніданок. До того ж, за складом страусині яйця близькі до курячим, але концентрація корисних речовин в них вище, а ось калорій менше, що теж є перевагою.
Багато ресторанів пропонують своїм гостям страви з цього продукту в якості цікавої дивини. Одне з найбільш поширених з них – омлет, як приготувати його з страусиного яйця самостійно?
Інгредієнти розраховані приблизно на 5-8 порцій.
Покроковий рецепт
Нарізати бекон тоненькими полочосками.
У велику ємність влити молоко, розбити яйце і спеції. Ретельно перемішати виделкою.
Розігріти велику сковороду, додати рослинне масло і вилити на неї яєчну масу. (Якщо сковорода невелика і омлет не влазить, його можна смажити частинами або запікати в духовці).
Дати яєчного млинцю припечься, потім зверху присипати тертим сиром і по поверхні розкласти бекон. Смажити до готовності (приблизно 20 хвилин або менше, якщо порційно) на слабкому вогні.
Також, омлет можна приготувати в духовці. В такому разі, її потрібно попередньо розігріти, потім вилити масу в глибоке деко або форму, рясно змащену вершковим маслом. Випікати протягом півгодини.
Омлет готовий! Залишається тільки прикрасити його зеленню, після чого можна подавати до столу. Зберігати в холодильнику це блюдо можна протягом 2-3 днів. Але смачніше їсти теплим. Приємного апетиту!