Омлет – страва з дитинства, інгредієнти на приготування якого знайдуться в кожному холодильнику.
Інгредієнти
Яйце – 2 штуки | |
Молоко – 50 грам | |
Масло вершкове – чайна ложка | |
Олія соняшникова – столова ложка | |
Ковбаса – 20 грам | |
Сир – 30 грам | |
Помідор – 1 середній | |
Сіль, перець – за смаком |
Легкий, швидкий і смачний сніданок.
Покроковий рецепт
Для початку підготуємо всі необхідні інгредієнти, які знадобляться нам у приготуванні нашого сніданку. Сир будемо натирати на дрібній або крупній тертці, можна навіть просто нарізати його слайсами, ковбасу і помідор ріжемо кубиками або смужками, дивлячись кому як більше подобається.
У невеликій мисочці віночком інтенсивно два яйця збиваємо разом з молоком, сіллю і перцем. Можна так само для більш виразного смаку додати трохи майонезу і інших приправ за смаком.
Переходимо до найважливішого процесу, розігріваємо сковороду на середньому вогні. Виливаємо два види олії, вершкове для більш насиченого смаку, соняшникова для того, щоб на сковороді нічого не підгоріло. Виливаємо яєчно-молочну суміш, додаємо зверху ковбасу і помідор, накриваємо кришкою.
Не відкриваючи кришку і не підглядаючи, смажимо омлет близько 7 хвилин, вогонь при цьому можна зробити трохи менше, якщо кришка прозора, буде видно як омлет почне підніматися. Якщо Вам подобається коли омлет обсмажені з двох сторін, то його можна перевернути в процесі смаження, але тоді він не буде таким пишним і високим.
Вимикаємо плиту і пару хвилин даємо страві «дійти». Далі викладаємо на тарілку, посипаємо твердим сиром і звертаємо на навпіл. Страва готова!
Тепер сміливо можна снідати! При бажанні омлет можна прикрасити зеленню, зробити додатково гріночки, приготувати Ваш улюблений гарнір, або ж просто вживати як самостійне і дуже смачне блюдо.