Омлет з макаронами і сиром на сковороді

Омлет з макаронами і сиром на сковороді – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Сьогодні на нашому столі – омлет з макаронами і тертим сиром.

Інгредієнти

Яйця курячі – 4 шт.
Молоко – 150 мл
Макарони – 150 г
Борошно – 2 ст. л.
Вершкове масло – 20 г
Сир твердий – 50 г
Сіль – за смаком
Спеції – за смаком
Зелень – за смаком для оформлення
Болгарський перець – 50 г для оформлення

Як приготувати Омлет з макаронами і сиром на сковороді

Сніданок – один з найбільш важливих прийомів їжі за весь день. Дієтологи стверджують, що корисний і правильно збалансований сніданок, піднімає настрій, заряджає позитивом, сприяє хорошому обміну речовин. У нашій родині ранок починається з омлету.

Різновидів омлету величезна кількість з додаванням овочів, цільнозернових круп, ароматних трав і спецій, свіжої зелені, вареного м’яса і навіть ковбаси. Сьогодні на нашому столі – омлет з макаронами і тертим сиром. Дане блюдо підходить як для дорослих, так і з радістю його покуштує дитина. За рахунок додавання макаронних виробів, омлет ставати ситним, пишним, не розпадається. Я зазвичай готую на трьох. Для приготування нам знадобитися наступний ряд продуктів:

Покроковий рецепт

Для початку приготуємо всі необхідні продукти, а також інвентар.


У глибоку ємність вбиваємо яйця і ретельно збиваємо. Я збиваю досить довгий час за допомогою віночка. Після того, як суміш придбала білий, пінистий вигляд, я поступово вливаю молоко, не перестаючи помішувати.

Після того, як суміш придбала білий, пінистий вигляд, я поступово вливаю молоко, не перестаючи помішувати.

Прийшла черга борошна. Борошно, після покупки, я завжди проціджую, що б уникнути дрібного сміття і розміщую в спеціальний контейнер. Додаємо її поступово в яєчно-молочну масу. Продовжуємо збивати, підсолюємо тісто на смак. Що б позбавитися від грудочок, можна використовувати блендер, але звичайна вилка теж підійде.

Розігріту сковороду змащуємо вершковим маслом.

На дно сковороди викладаємо заздалегідь зварені макарони. Я віддаю перевагу макарони твердих сортів пшениці. Вони не розварюються в процесі смаження, а підсмажуються, купуючи золотисту скориночку.

Вливаємо збите тісто, накриваємо кришкою і ставимо на повільний вогонь.

Настав час для натирання сиру. Порада: попередньо можна сир помістити в морозилку. В підмороженому вигляді, він не буде ламатися і швидко плавитися.

Вливаємо збите тісто, накриваємо кришкою і ставимо на повільний вогонь. Після закінчення 15 хвилин, додаємо натертий сир і вимикаємо плиту. Даємо настоятися. 5 хвилин і сніданок готовий. Ситний, корисний, збалансований. Подавати омлет з макаронами і сиром можна з сезонними овочами, соусами, зеленню. Снідайте смачно і з задоволенням!