Незвичайний сніданок викличе апетит у будь малоежки. Не важливо — це дорослий або дитина. Навіть звичний омлет можна зробити з сюрпризом — начинкою. Наприклад, приготувати японський омлет з рисом, м’ясом і грибами. На 2 порції беруть 4 яйця, пару ложок молока, трохи солі, рослинного і вершкового масла. Начинку роблять з 100 г курячого м’яса, цибулини, 160 г вареного рису, очищених креветок або печериць (5-6), ложки томатного соусу. Також потрібно буде підготувати вершкове і рослинне масло, щіпку карі, трохи перцю і солі.
Суміш масел розігрівають на сковорідці і пасерую в ній подрібнену цибулину. М’ясо, гриби ріжуть на шматочки і викладають до цибулі. Підсолюють, перчать і вливають трохи води. Накривши, тушкують до готовності м’яса. Потім викладають на сковорідку рис, соус і приправи. Все перемішують.
Яйця збивають з молоком і сіллю. На окрему сковорідку, прогріту з сумішшю масел, виливають половину яєчної маси. У процесі готування її рекомендується злегка перемішувати. Тоді омлет вийде більш пишним. Як тільки низ стане щільним, викладають половину начинки. Корж перегинають навпіл, накриваючи начинку. Залишають на вогні пару хвилин. Потім омлет перекладають на тарілку. Таким же чином готується друга порція.