Омлет зі шпинатом виходить дуже ніжним і незвичайним.
Інгредієнти
Яйця – 4 штуки | |
Сметана – 1 ст. ложка | |
Молоко – 100 гр | |
Шпинат – 1 пучок | |
Сир – 60-80 гр | |
Оливкову олію – 5 ст ложок | |
Сіль, перець – Щіпка | |
Помідори – 1-2 шт Черрі |
З недавніх пір шпинат став частим гостем на нашій кухні. Влітку в свіжому вигляді,а в зимовий час дістаю з заморозки. Про користь цієї трави написано чимало, в моїй родині визнали і полюбили цей інгредієнт, з яким можна приготувати чимало смачних і корисних страв. Впевнена, що у кожної господині знайдеться свій улюблений рецепт омлету, а я в свою чергу хочу поділитися своїм. Одним з переваг цієї страви є швидкість приготування, що інколи є досить важливим.
Покроковий рецепт
Розбиваємо 4 яйця в чашку від блендера і збиваємо 2-3 хвилини,
До яйцям додаємо ложку сметани, молоко і збиваємо ще раз, додаємо сіль, перець і ставимо сковороду на плиту.
Наливаємо масло і виливаємо половину порції збитих яєць з молоком та сметаною
Як тільки яйце “прихватилось”, додаємо шпинат.
Зверху на шпинат виливаємо решту порцію яєць і накриваємо сковорідку кришкою. Все це робимо на дуже маленькому вогні. Через хвилину-дві додаємо помідори і ще раз накриваємо кришкою.
Натираємо сир на дрібній тертці, посипаємо омлет, закриваємо кришкою, чекаємо поки сир розплавиться і кличемо домашніх до столу!!!! Омлет готовий! Нагадує “піцу”, але набагато швидше готується так і менш калорійний. Підійде для тих, хто стежить за своєю фігурою. Всім приємного апетиту!