Легкий омлет на сніданок, насичений вітамінами, амінокислотами та мінеральними речовинами, наповнить вас енергією і збереже вашу талію.
Інгредієнти
яйця – 2 штуки | |
сметана – 1 столова ложка або молоко 50 гр | |
вершкове масло – 20 гр | |
сіль – за смаком | |
шпинат – 50 гр за смаком | |
сир – 30 гр регулювати за смаком |
Тим, хто стежить за своєю фігурою піклуючись про здоров’я, потрібно починати ранок з насиченого омлету зі шпинатом і сиром. У нього входять ряд мінеральних речовин – кальцій, йод, залізо і вітаміни групи В, D, E; амінокислоти. Хто любить готувати страви з яєць, той повинен знати, що найкорисніший з них – омлет, який зберігає в собі всі корисні речовини, засвоюючи в організмі цілком. Цей омлет готується на вершковому маслі, яйця не збиваються, а перемішуються. Урізноманітніть свій сніданок, приготуйте це блюдо зі шпинатом, додайте помідори, сир, шинку, гриби.
Покроковий рецепт
Підготовка
У глибоку миску розбиваємо два яйця, окремо нарізаємо шпинат невеликими шматками, відміряємо ложку сметани.
Змішуємо інгредієнти
В яйця додаємо шпинат, сметану, солимо і акуратно перемішуємо виделкою.
Приготування Крок 1
Нагріваємо жаровню до 100% і зменшуємо вогонь. Омлет смажиться на середньому вогні, але жаровня при цьому, повинна бути добре нагріта. Кладемо масло, коли розтопиться, розподіляємо його по всій площі. Виливаємо приготовану суміш.
Крок 2
Беремо сир, розламуємо його на шматки, розкидаючи зверху на омлет. Якщо хочете пишний, то закрийте кришкою, якщо тонкий, то смажте з відкритою.
Подавати страву
На тарілку з омлетом додайте хліба з маслом і шматочок шинки. До цієї страви добре підійде кава, какао або чашка чаю.