Основні інгредієнти: листя норі, рис, куряче філе, огірок… Виходить смачно і незвично. Можна готувати як альтернативу гарніру до м’яса наприклад, якщо робити грибну начинку або овочеву.
Інгредієнти
Куряче філе – 100-150 р. | |
Огірок свіжий – 1 шт. | |
Лист норі – 1 шт. | |
Рис – 1/2 склянки | |
Майонез – 1 ст. л. | |
Соєвий соус – 1 ст. л. |
Японське блюдо. Готується досить швидко. За півгодини можна приготувати повноцінний вечерю або перекус. Все залежить від кількості інгредієнтів. Начинку можна змінювати, пробувати з рибою, креветками, крабовими паличками…
Покроковий рецепт
Філе ріжемо на шматочки, поливаємо його соєвим соусом. Розігріваємо сковороду з антипригарним покриттям, наливаємо трохи олії, кладемо філе, зменшуємо вогонь, смажимо до готовності з двох сторін. Поки готується м’ясо, рис промиваємо, ставимо в каструлі на вогонь. Варимо до готовності. Промиваємо трохи водою, через сито даємо стекти воді, остуджуємо.
На целофан кладемо лист норі, на нього не товстим шаром рис.
Викладаємо шматочками огірок, потім шматочки курки, мажемо майонезом.
Щільно згортаємо з допомогою пакета.
Пакет прибираємо, розрізаємо, насолоджуємося.