Ті, кому подобаються оригінальні солодкі закуски, можуть приготувати соковиту клубнику в клярі.
Інгредієнти
кукурудзяна олія – одна ст. ложка | |
пудра цукрова ароматизована – за смаком | |
жирне молоко – 230 мл | |
велика полуниця – 500 г | |
добірне куряче яйце сире – два | |
просеянная борошно пшеничне високосортна – 130 г | |
тонкомолота сіль морська – за смаком | |
рафінована олія рослинна будь-для фритюру – за смаком | |
пісок цукровий – 30 г |
Полуниця виходить більш соковитою, коли її покривають легким тестом і обсмажують до золотистого кольору. Це химерний десерт вам сподобається. При смаженні краще використовувати термометр для нагріву масла, щоб контролювати нагрівання до потрібної температури. Щоб десерт був більш солодким, присипають трохи цукрової пудрою.
Покроковий рецепт
Просіяти в невелику миску борошно пшеничне в достатній кількості, додати за смаком сіль, а також цукровий пісок і збиті жовтки, інтенсивно перемішати все віночком.
Далі влити в цю ж посуд жирне молоко і кукурудзяна олія, продовжити процес збивання до отримання однорідного рідкого тіста. Поставити посуд з цим тестом для кляру на одну годину в якесь прохолодне місце, потім збити охолоджені білки.
Ввести збиту білкову масу в тісто для кляру, акуратно перемішати, потім очистити від дрібного сміття і листя всю полуницю, промити її і підсушити на паперовому рушнику.
Підготувати глибоку сковороду або товстостінну каструлю, влити в неї необхідну кількість рослинного масла для фритюру, розжарити його.
Занурити ягоди в кляр, обсмажити їх в киплячому маслі до легкого золотистого відтінку, вийняти шумівкою і перекласти на блюдо, застелене паперовими серветками.
Як тільки серветки вберуть в себе надлишки жиру, прибрати їх, а полуницю в клярі посипати ароматною цукровою пудрою і подавати в теплому вигляді до столу.