Легкий, дієтичний салат з лисичками.
Інгредієнти
лисички – 200 гр можна свіжі або заморожені | |
китайська капуста – 1 шт. середня | |
помідори – 2 шт великі | |
лимон – 1 шт | |
оливкова олія – 2 ст. л | |
чорний мелений перець – 1 щіпка | |
вершкове масло – 25 гр. | |
соняшникова олія – 1 ст. л. | |
сіль – за смаком |
Легкий дієтичний салат, але з оригінальним компонентом. Його можна приготувати на вечерю, так і подати на святковий стіл. Салат досить простий у приготуванні і підійде навіть недосвідченим господаркам. Але якщо є проблема з перенесенням грибів, то слід відмовитися. Лисички для рецепта підійдуть, як свіжі, так і заморожені. Також рецепт підходить під умови правильного харчування – без глютену, лактози, цукру і яєць.
Покроковий рецепт
Великі лисички нарізаємо, дрібні залишаємо як є. На сковороді нагріваємо олію і обсмажуємо на повільному вогні до готовності. Відставляємо убік трохи остудитися.
Китайську капусту і помідори нарізаємо і кладемо в салатник.
Готуємо заправку – змішуємо в готельної мисочці оливкова олія, сік половини лимона, сіль і чорний перець.
Додаємо в салатник з овочами заправку, перемішуємо. Далі додаємо гриби і ще раз акуратно перемішуємо. Салат готовий!