Інгредієнти.
Печиво змолоти ступкою або в комбайні (можна блендером).
Якщо у вас немає комбайна (блендера) або не хочеться возитися зі ступкою, перекладіть печиво в пакет і подрібнити качалкою.
Печиво пересипте в глибоку чашу, додати мелений мигдаль, перемішайте. Якщо ви не плануєте класти мигдаль, зменшіть кількість вершкового масла.
Вершкове масло розтопіть, влийте в суміш з крихт. Суміш повинна зволожити. Якщо крихти злипаються в грудочку, масла достатньо.
Перекласти суміш з печеней в вогнетривке блюдо (форму для випічки). Змащувати форму не потрібно, так як тісто містить олію. Хоча, якщо ви плануєте пиріг з форми діставати, виріжте з пергаментного паперу копію дна своєї форми і постеліть його під «тісто».
Злегка вдавлюючи, розподіліть крихти по страві, формуючи дно і борти. Основа для пирога з крихт печива готова. Її можна використовувати для випічки, а можна залити готовою начинкою (наприклад, приготувати шоколадний чізкейк).