Освіжаючий кавовий щербет з коньяком

Освіжаючий кавовий щербет з коньяком – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Кулінари сперечаються про те, чи є щербет просто прохолодним напоєм або ж це просто східний десерт, крім того, ведуться і суперечки про те, яка країна є батьківщиною цього чудового освіжаючого ласощі.
Ніхто, звичайно, сперечатися не буде про те, що прийшов такий незвичайний десерт в нашу країну зі Сходу, батьківщиною його вважається Туреччина, однак аналогічне ласощі готувалося і в Індії.

У Росії В радянський період десерт під назвою «щербет» почали продавати досить давно, він був схожий трохи на халву і готувався з вершково-фруктової основи.

Зараз щербетом кулінари називають дуже густий освіжаючий напій, який готується з будь-яких фруктів або стиглих ягід, а також жирного молока або вершків, до нього додатково додають різні прянощі, надають східній солодощі особливу принадність. Дуже часто суміш для щербету заморожується, у цьому випадку десерт вже нагадує морозиво, подають його в порційних стаканчиках з чайними ложечками.

Цей чудовий і дуже ароматний, освіжаючий десерт чудово підійде для літнього меню, але призначене таке ласощі для дорослих, так як в його склад входить коньяк.

Покроковий рецепт