Цей овочевий крем-суп з курятиною швидко відновлює сили і гарний настрій.
Інгредієнти
Філе або грудка (курятина) – 200 грамів | |
Капуста сорту брокколі – 100 грамів | |
Брюссельська капуста – 100 грамів | |
Цвітна капуста – 100 грамів | |
Квасолеві боби – 1 стакан | |
Паприка – пара невеликих стручків | |
Помідори – пара очищених від шкірки свіжі | |
Морква – 1 шт. невелика за розмірами | |
Цибулю – 1 голівка великого розміру | |
Вершкове масло – столова ложка | |
оливкової або соняшникової олії – пара столових ложок | |
Картопля – 5 шт. середнього розміру | |
Прянощі – на власний розсуд | |
Вершки або сметана – 1/2 склянки з будь-яким відсотком жирності | |
Зелена цибуля – 2 пера |
Це страва надзвичайно смачно і корисно. А завдяки вершків воно набуває ніжність. Відмінно підходить для того, щоб побалувати себе коханих і своїх рідних та близьких. Крім того, навіть в самий похмурий, дощовий або холодний день цей крем-суп з курятиною та овочами швидко поверне хороше і тепле настрій.
Час приготування – 60 хвилин
Кількість виходять порцій – 2 (мінімум).
Покроковий рецепт
1. Для початку необхідно підготувати потрібні посуд і інгредієнти. В першу чергу слід зайнятися обробкою курятини. Для цього береться філе або грудка. М’ясо потрібно ретельно промити, зрізати можливі жили і плівки. Потім покласти її в підсолену киплячу воду і відварити до готовності. Вогонь зменшити до середнього. Як тільки вона звариться – витягнути з бульйону, остудити до кімнатної температури і порізати на невеликі кубики.
2. Поки вариться курятина – зайнятися підготовкою цибулі і моркви. Ретельно промити, очистити від шкірки. Лук порубати на дрібні кубики, а морквину відправити на крупну тертку. Після відправити їх на розпечену сковорідку, пасерувати до золотистого. Потім додати трохи заздалегідь вскипяченную воду і тушкувати овочі під закритою кришкою протягом 10 хвилин.
3. в цей час промити і почистити картоплю і порізати його на середні кубики. Помістити їх у бульйон, де до цього варилася курка. Простежити за тим, щоб вони були готові лише наполовину. Як тільки це відбувається, покласти до нього дрібно посічену капусту і варити до повної готовності (мається на увазі, що картопля буде легко розламуватися, а капуста – не хрумтіти на зубах).
4. За 5-10 хвилин до вимкнення вогню з плити помістити в каструлю тушковані цибулю і морквину, улюблені прянощі. Через це час каструлю зняти з вогню, остудити і підготувати блендер. Потім включити і довести вміст до пюреподібної маси. Протягом цього процесу поступово додавати сметану або вершки. Періодично спробувати на сіль і додавати її при необхідності. Простежити за тим, щоб не з’являлися грудочки. Грудочок немає – поставити крем-суп на плиту, додати шматочки відвареної курятини і потримати крем-суп на плиті ще хвилин 5.
5. Крем-пюре з овочами і куркою розлити по тарілках. Свіжий хліб не зовсім підходить для цієї страви краще подати грінки. Відмінною прикрасою стане дрібно посічену зелену цибульку.