Овочевий пиріг Бернара

Овочевий пиріг Бернара – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Як я вже писала, ви можете використовувати овочі на свій смак. Я брала за основу цукіні, помідори, жовтий перець і баклажан. Всі овочі помити, натерти на тертці Бернер (на фото викладаю цукіні). Баклажани я б порадила нарізати і замочити на 10 хвилин у підсоленій воді, виклавши зверху вантаж. Це робиться для того, щоб вони не горчили.

Цибулю почистити, нарізати півкільцями. Часник дрібно порубати.

Розігріти сковороду з 2 – ма столовими ложками рослинного масла. Обсмажити на олії півкільця червоного цибулі. Через 2 – 3 хвилини закинути рубаний часник і 30 – 50 г вершкового масла. Смажити 5 хвилин, постійно помішуючи, так як цибуля не повинен пригорати. Влити 100 мл червоного вина, і збавивши вогонь, тушкувати до випаровування всієї рідини. Повинно вийти цибульне пюре. Зняти з вогню, остудити.

На деко, вистелений пергаментним папером, викласти розкатане тісто. Тісто змастити цибульним пюре, відступаючи від краю на пару сантиметрів.

Потім викласти в довільній формі овочі (трохи з нахлестом), нарізані тонким шаром. (Якщо ви баклажани вимочували, обов’язково їх обсушіть. Інакше мокрі баклажани «размочат» тісто).

Краї тіста защипнути / загорнути всередину. Зверху все овочі збризнути оливковою олією (обов’язково, інакше овочі стануть після випікання сухими) і посипати листочками свіжого чебрецю. Випікати пиріг на середньому рівні в розігрітій до 180 градусів духовці близько 30 – 40 хвилин або до готовності.

Подавати пиріг з овочами до столу можна і теплим, і холодним. Приємного апетиту!