Овочевий салат листковий

Овочевий листковий салат – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

У цьому рецепті немає ковбаси, курки, м’яса… Це, можна сказати овочева шуба, при чому дуже ефектно виглядає на столі і досить смачний салат! Спробуйте приготувати, не пошкодуєте!

Інгредієнти

буряк – 300 гр у мене дві середні буряків
морква – 200 гр дві моркви
сир ковбасний – 100 гр можна взяти будь за смаком
картопля – 300 гр дві картофилины більше середнього
гриби консервовані – 220 гр печериці
огірочки мариновані – 100 гр можна солоні
яйця – 3 шт
кукурудза консервована – 1 банка для прикраси салату
майонез – 150 гр

Як приготувати Овочевий салат листковий

Салат виконаний в оригінальній манері, де проглядається кожен шар! Знадобиться глибокий салатник або чашка і харчова плівка!

Покроковий рецепт

Готуємо всі продукти до складання салату… Яйця, картопля, морква, буряк відварюємо. Грибочки виймаємо з банки і відкидаємо на друшляк, щоб стекла вся рідина.

Потрібно взяти глибокий салатник або чашку і найскладніше встелити його харчовою плівкою, ось це найскладніша частина в цьому салаті! Коли ви з правитесь з цим завданням починаємо укладати шари Перший шар – буряк, чистимо, натираємо на крупній тертці, можна і на дрібній, але я не люблю пюреобразні салати. І так натерли буряк, поклали на дно і з майонезу робимо з верху сіточку!

Наступний шар морква відварна, почищена і натерта на тій же тертці, кожен овочевий шар потрібно підсолювати, що б не було прісно, знову малюємо сіточку і майонезу…

І так далі по черзі, ріжемо огірочки дрібним кубиком, якщо в них буде багато рідини, то відкидаємо на друшляк, а то наш салатик “попливе”, змішуємо огірочки з різаними грибочками і викладаємо наступний шар, сіточка з майонезу. Чистимо яйця, їх можна натерти на тій же тертці, а можна і дрібно порізати, це буде наступний шар…

Тепер черга сиру, теж трьом і викладаємо наступним шаром, ось його ми майонезом покривати не будемо, а то буде перебір майонезу, сир і так жирненькие…

Тепер підійшла черга картоплі, натерли, подсолили і викладаємо останнім шаром, якщо потрібно, то трохи притаптываем лопаткою або просто рукою, змащуємо майонезом і розтираємо його з картоплі!

Дамо салату трохи постояти і просочитися в холодильнику, після чого приступаємо до самого відповідального моменту, накриваємо салат тарілкою (бажано ошатною) і обережно перевертаємо салат, він повинен стояти на тарілці, знімаємо акуратно чашку або салатник, за тим знімаємо харчову плівку… І вуаля! Наш красень проситься в центр святкового столу! Приємного апетиту!

Зовсім забула про кукурудзу, відкриваємо баночку кукурудзи і прикрашаємо наш салатик, він стає ще ошатнішими! Але це за бажанням! Хто не хоче, може цього і не робити!!! Все одно салат по смаку не втратить!