Інгредієнти
Помідори черрі – 400-500 г | |
Сіль – 1 ч. л. | |
Білий хліб – 150-200 г | |
Огірки – 300-400 г | |
Цибуля червоний – 1/2 головки | |
Каперси – 2 ст. л. | |
М’ята – невелика жменька (15-20 листків) | |
Для соусу: – | |
Анчоуси – 2 філе | |
Часник – 1 зубчик | |
Сіль – | |
Мелений чорний перець – | |
Оливкова олія – 1/3 склянки | |
Винний оцет – 2 ст. л. |
Розрахований на 6-8 порцій.
Покроковий рецепт
Помідори розрізати на половинки або четвертинки, щоб вам зручно було їсти. Мої домашні помідори, зі свого городу :-). Помістіть їх в друшляк, посипте їх сіллю. Відкладіть в сторону хвилин на 15, щоб вони пустили сік. За друшляк поставте тарілку для збору соку, він нам знадобиться.
Перекладіть помідори в глибоку миску. Додайте хліб, порваний на шматки, нарізані кубиками огірки, червону цибулю, каперси і близько половини дрібно порізаної м’яти. У ступку складіть анчоуси, часник, половину, що залишилася, м’яти і невелику щіпку солі, потолките. Додайте оливкову олію, оцет і зібраний з помідор томатний сік – 2 столові ложки. Якщо необхідно, салат посоліть і поперчіть за смаком. Гарненько перемішайте.
Залийте заправкою-соусом салат. Ретельно перемішайте. Мені подобається його заважати руками, відразу відчувається, як соки проникають в хліб. Дайте салату 20 -30 хвилин настоятися, потім подавайте до столу. Приємного апетиту!