Ніжний та вишуканий овочевий крем-суп з гарбуза з грибами
Інгредієнти
Гарбуз – 1 кг | |
Ріпчаста цибуля – 1 головка | |
Часник – 1-2 зубчики | |
Сіль – за смаком | |
Гриби – 200 г (печериці) | |
Рослинна олія – 2 ст. л. | |
Петрушка для прикраси | |
Сметана – при подачі |
Гарбузовий суп їдять скрізь – в Європі, Азії, Америці, Австралії і навіть в Африці. Причому найчастіше з гарбуза готують суп-пюре. Ось мій сімейний рецепт овочевого супу з грибами і сметаною.
Покроковий рецепт
Нарізати м’якоть гарбуза великими кубиками. Поставити варити, заливши водою так, щоб її ледь приховувала вода. Варити до готовності.
Цибулю порізати півкільцями. Часник дрібно порубати.
Підсмажити цибулю і часник на рослинній олії до прозорого кольору.
У блендері змолоти в пюреобразную кашу – гарбуз, цибулю і часник.
Гриби промити й нарізати.
Обсмажити на рослинній олії до золотистого кольору.
Готовий гарбузовий крем – суп розлити по глибоких тарілках. В середину викласти смажені гриби і зелень. Прикрасити овочевий суп сметаною. Приємного апетиту!