Інгредієнти
Патисон – 150 г | |
Морква – 150 г | |
Імбир – за смаком | |
Кабачок 300 г | |
Ріпчаста цибуля – 1 головка | |
Мускатний горіх – 1/2 ч. л. | |
Брокколі – 200 г | |
Шпинат – 100 г | |
Часник – 1-2 зубчики | |
Яйця курячі – 3 шт. | |
Сіль – за смаком | |
Спеції – за смаком |
Легке вегетаріанське блюдо як раз для осені….Чудовий рецепт – легкий, смачний і корисний. Замість кабачка можу запропонувати покласти кольрабі або кольорову капусту з добавкою фенхелю. Хто любить селера, можна додати і його. Броколі можна замінити брюссельської капустою… Дуже смачно додати тертий сир. Фантазуйте з того, що знайдете у себе на грядці!
Покроковий рецепт
Необхідні інгредієнти…
Овочі почистити, порізати крупно, відварити. В одній каструлі цукіні, очищений від шкірки.
Друга каструля – патисон, очищений від насіння і по можливості шкірки і моркви, нарізаної кружечками.
У третьої каструлі відварити брокколі.
Цибулю, імбир, часник почистити, крупно порізати.
Після варіння з усіх каструль воду зцідити. Дати овочам охолонути. Брокколі закинути в блендер, додати шпинат, 1 яйце, трохи часнику (за смаком), сіль, спеції за смаком. Збити до однорідної маси. В цілому виходить пюре на 300-350 грам і на цей вагу необхідно покласти 1 яйце для закріплення маси. Приблизно за вагою виходять і всі решта маси.
Морква з патисоном перемолоти, додати яйце, сіль спеції. Збити до стану пюре.
Кабачок з цибулею, яйцем, мускатним горіхом, сіллю збити до однорідної маси.
Готові овочеві пюре укладаємо шарами в форму, выстеленную пергаментним папером:
Шар: брокколі – шпинат – часник
Кабачок – цибуля
Морква – патисон – імбир
Овочі загорнути у фольгу. Іншу (трохи більшу) форму наповнити водою, на неї поставити овочеву суміш у фользі. Цю конструкцію відправити в духовку 180 З приблизно на 1,5 години.
Готовий террін добре охолодити і тільки потім виймати з форми. Прикрасити соусом, зеленню і журавлиною.
Ось вам шматочок! Приємного апетиту!