Пахлава бакинська

Пахлава бакинська – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Дріжджі розведемо в невеликій кількості теплої води, поставимо в тепле місце.

У класичному рецепті використовується мигдаль або фундук. Але я люблю з волоськими горіхами, вони м’якше і ароматні, на мій смак. Горіхи я рекомендую спочатку помити, а потім підсушити на сковороді. Залишимо кілька штук для прикраси.

Горіхи подрібнити в блендері, не сильно дрібну крихту.

Горіхи змішуємо з цукром, додамо спеції – корицю і кардамон (можна обійтися і без них).

Яйце розмішуєм з дрібкою солі, додамо масло і сметану. Дріжджі підійшли, додаємо їх в тісто разом з борошном.

Тісто м’яке і еластичне, легко розкочується в тонкий пласт.

Деко змастимо маслом. Тісто розділимо на кульки. Два побільше, п’ять менших. Розкотимо перший великий кульку тіста, кладемо на дно форми, змастимо маслом, зверху викладемо начинку з горіхів.



Розкотимо кулька поменше, накриємо начинку, знову змастимо маслом і посипаємо начинкою.


Так складемо кілька шарів. Верхній шар змастимо жовтком для гарного кольору, разрежем пахлаву на ромби.

У середину кожного ромба покладемо горішок. Ставимо в духовку на 15 хвилин.


Дістаємо, змастимо маслом, поставимо ще на 10 хвилин у духовку. Виймаємо, поливаємо розтопленим медом і випікаємо ще 5-10 хвилин до золотистого кольору. Який аромат!!!